Nordic Soundscapes - ensemblespel Världens musik med Jorunn

Nordic Soundscapes - ensemblespel Världens musik med Jorunn

Musik, teater

Välkommen till Nordic Soundscapes! En Folkmusikstämma i vackra Edsåsdalen, Åre kommun.
Inga förkunskaper krävs, inga språkkunskaper krävs på denna kursen, men det är bra om du kan traktera ditt instrument tillräckligt bra för att lära dig låtar.
Ledare: Jorun Olsson
Klarinettist, sångerska och körledare
från Jämtland. Musiken hon spelar är allt från snabba låtar från
Balkan till klassiska romanser, och sånger samlar hon från hela
världen. Ni kan höra henne i Jämtlands blåsarkvintett, med kören
Mozaik, i olika ensembler och som solist på scener i länet.

Få en flygande spelstart på hösten!
När fjällen är som vackrast träffas vi i Edsåsdalen för en helgs fiolspel, dans, konserter, jam m.m. På Joruns kurs får ni spela låtar och sjunga sånger från världens olika hörn. Musikresan går med sväng, glädje och rörelse mellan olika traditioner och på olika språk.

Start fredag kväll 17.00. Kurs, stämma, konserter och dans på Edsåsdalens fjällstation Köjagården. På söndagen avslutas stämman med en konsert på Åre torg i samband med Åre höstmarknad som pågår samma helg. Tid kommer finnas för att hinna med en sväng på marknaden. För boende och mat kontakta Edsåsdalens fjällstation: edsasdalen.se
Nordic soundscapes är en folkmusik och körstämma. Vi vill skapa en plats för musikaliska möten, nya spelkompisar, ny musik!
Under lördagens folkmusikkväll uppträder bla. Triakel , Fria FolkTrion, Heléne Olofsson, körer, Kjell-Erik och Jens-Tomas, Adrian Jones. Dans och jam!
Anmälan till www.sv.se/jamtland. Kursavgift: 450:- Frågor? jens.comen@regionjh.se
I