Lär dig baka surdegsbröd i vedeldad stenugn i höst.

Lär dig baka surdegsbröd i vedeldad stenugn i höst.

Med en uppfriskad och aktiv rågsurdeg bakar vi varsin stor surdegslimpa med råg.
Vi går igenom principerna för jäsning, eldning i stenugn och många andra frågor
som har med bakning att göra. Förmiddags- och eftermiddagsfika, biodynamiska
ingredienser till brödet och ett kompendium ingår i avgiften.

Ta med dig:
• Lunch (mikro finns)
• Bakhandduk att linda in brödet i
• Förkläde och hårsjalett/keps
• Bunke och slev samt liten burk att ta hem surdeg i.
• Ta gärna med dig surdeg om du har, men vi har med oss färdig surdeg.

Plats: Bagarstugan i Ödestugu, söder om Jönköping
Datum: Lördagen den 7 oktober 2017, kl 10.00 – ca kl 17.00
Kursledare: Karin Gustafsson och Tomas Axelsson från Bakarlag.se
Information om kursinnehåll: 070-226 50 90, karin@bakarlag.se
Anmälan: www.sv.se/jonkopingslan, Arr 35058
Senaste anmälningsdag: 30 september 2017
Antal: minst 7 kursdeltagare, max 15
Kursavgift: 950:-

Kursen genomförs av Bakarlag.se i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Ödestugu Sockenråd.