Siten använder cookies och geografisk positionering för att förbättra användbarheten och göra innehållet mer relevant för dig. Läs mer här

Föreningar och organisationer

SV samarbetar med & stödjer organisationer och föreningar överallt i landet.

Lokalt och på rikstäckande nivå.

Vi vill att ni ska fortsätta brinna. Att ni ska orka genomföra bra verksamhet och projekt. Fortsätta att utveckla och utmana, förändra och förnya - och driva den lokala utvecklingen. Därför laddar vi våra erbjudanden till er med ny energi. Tänker ni starta en förening hemma i köket? Behöver ni göra en utvecklingsplan för en rikstäckande organisation? Letar ni efter en bra processledare?

Vi erbjuder kompetens, utbildningar och inspirerande material för alla behov i föreningen. Studieförbundet Vuxenskolan ger Ny kraft till Sveriges föreningsliv - och dess eldsjälar.

Detta kan vi erbjuda din förening:

  • Studiecirklar, kurser och arrangemang som utvecklar såväl individer som organisationer
  • Vi är en professionell bildnings- och utbildningspartner i föreningsutveckling. Vi utbildar och utvecklar styrelser, förtroendevalda, ledare och medarbetare
  • Vi ger pedagogiskt stöd i verksamhetsutveckling och utbildningar för cirkelledare
  • Vi arrangerar kvalificerade utbildningar i processledning
  • Vi hjälper din förening att kommunicera med sina medlemmar
  • Vi erbjuder arenor för samhällsdebatter, medborgardialoger och samtal
  • Vi delar med oss av vår långa erfarenhet av att arrangera små och stora evenemang
  • Vi utbildar i projektkunskap och samverkar i olika projekt
  • Vi sätter dig i kontakt med experter inom olika områden i SVs nätverk

Föreningsutveckling

Under rubriken "Föreningsutveckling" till vänster kan du läsa mer om våra nya erbjudanden. Kanske behöver ni en utbildnings för styrelsen, eller för ordförande, kanske stöd med processledning eller hur ni utvecklar verksamheten och attraherar fler medlemmar? Kontakta oss för ett samtal. Du hittar din närmaste SV-avdelning HÄR.

Mallar  för ditt föreningsarbete!

Vi vill ge "Ny kraft till Sveriges eldsjälar", till alla som arbetar i föreningsform på demokratisk grund.

En resurs vi tagit fram är ett "exklusivt" paket med mallar för allt som behöver skrivas, planeras, dokumenteras i föreningsarbetet - så att ni kan fokusera mer på er kärnverksamhet!

T ex genomföra studiecirklar, kurser eller arrangemang tillsammans med oss i Studieförbundet Vuxenskolan.

Filen som vi bjuder på och som du kan ladda ner, är en komprimerad mapp (s.k. Zip-fil)  som innehåller ett antal mappar där alla mallarna finns uppdelade på olika områden. Vi har valt indelningen; Bilda ny förening, Medlemmar, Styrelse, Valberedning samt Avsluta förening. Samtliga mallar kan lätt förses med din förenings logotyp och anpassas till er verksamhet. 

Det finns också en instruktion, för hur mallarna hämtas, packas upp och hanteras. Ladda hem den genom att klicka nedan och läs igenom.

Klicka för att läsa instruktionen i pdf-format.