Miljöpartiet

Tillsammans med Miljöpartiet de gröna arbetar Studieförbundet Vuxenskolan med gröna cirklar. Här kommer du alltid hitta det senaste i samarbetet och det bästa stödet. Under senhösten 2016 kommer nytt material om dig i din förtroenderoll samt utvecklat valberedningsmaterial med digitalt stöd. 

Om du vill samarbeta med oss eller ha mer information, kontakta din närmaste SV-avdelning som du hittar under topprubriken "Avdelningar".

 

 

Nytt studiematerial för dig som är valberedare

Studieförbundet Vuxenskolan har i samarbete med Miljöpartiet de gröna skräddarsytt studiematerial för dig som är valberedare inom MP. "Bästa laget når målen" handlar om valberedningens processer och arbetssätt.

Det kompletteras med verktyg som mallar och frågeformulär som kan användas i arbetet med att hitta kandidater. Även Jämställdhetskommittén har underlag som kan vara till hjälp i valberedningens arbete – allt för att MP ska kunna ta fram det bästa laget på alla nivåer inom partiet!

Läs mer i infobladet (pdf)

Partiprogrammet
- Studiecirkel kring partiprogrammet

Bild på studiehandledning partiprogramMaterialet passar bra i både studiecirklar för nya medlemmar, som för de som vill fördjupa sig för att exempelvis kunna svara på frågor kring partiets politik från skolor och allmänhet vid valrörelsen.

Det nya partiprogrammet ger vägledning och stöd i utvecklingen av den lokala politiken och är den politik som allmänhet, media och de andra politiska partierna kommer att förknippa med varje avdelning. Därför är det viktigt att processa och diskutera varje fråga.

Studiehandledningen är upplagd på 7 träffar och varje träff utgår från ett kapitel i partiprogrammet. Den innehåller frågor och metodstöd för att involvera och engagera gruppen.

Läs mer i infobladet (pdf)

 

Ny kraft till Sveriges eldsjälar

En bild på föreningsboxen

SVs box "Ny kraft till Sveriges eldsjälar" samlar ett antal olika erbjudanden inom föreningsutveckling. Här finns möjligheter för både stora och små, nya och gamla föreningar att hitta ny kraft och nya metoder i sitt fortsatta arbete.

Tillsammans med SVs erfarna utbildare kan ni också skräddarsy en utbildning som passar just era behov!

Kontakta oss

Kontakta din närmsta avdelning, om du är intresserad av att starta en studiecirkel i något av de här materialen.