NässjöVill du veta mer om vårt utbud? Välkommen att kontakta oss på
tel 0380-131 40, e-post nassjo@sv.se eller besök oss på Bäckgatan 4 i Nässjö. 
Mer hantverk på höglandet!

Camilla Björklund är nyanställd på SV och kommer främst att inspirera oss och leda studiecirklar i formgivning, kreativa fria textila tekniker, hantverkscafé och målning. Vi startar även upp Slöjdklubbar för barn och ungdomar 7-14 år, där man får slöjda i textil, trä, metall och återbruk, allt med ett miljötänk.

Camilla är utbildad textil konsthantverkare och har sin ateljé ”Formad textil” i Kulturverkstan Frejas hus i Vetlanda, där hon arbetar med formgivning och handvävning av textilier för bland annat inredning och textila konstföremål.
Det som inspirerar och utmanar Camilla är att tänja på gränserna inom konsten, att arbeta med material som inte är helt givna samt att använda gamla tekniker
för att skapa något nytt. Tidigare har hon arbetat som lärare i bild, formgivning, vävning, textilslöjd och blandade hantverk på grundskola, gymnasiet, komvux
och folkhögskola. Under de senaste fem åren har hon haft populära målarcirklar i Vetlanda och till hösten ser vi fram emot att utveckla hantverket på hela höglandet. Slöjdklubben sker i samarbete med Hemslöjden i Jönköpings län

 

Slöjdklubben för barn 7-14 år

Slöjd-skratt-lek och kunskap att
utforska och upptäcka tillsammans
med andra barn och ungdomar.
Tälja, snida, snickra, sy, virka, knyta, böja, bända, forma, fläta, måla…
Här får fantasi och kreativitet styra! Slöjdklubben är till för slöjd-intresserade 7-14 åringar.
Material och fika ingår.
www.slöjdklubben.se

On 16:15-18:30 Start 1/10 (arr 32251)
Ledare: Camilla Björklund
21 studietim/7 ggr Pris: 550 kr


Nya satsningar inom dansen

Vi är mycket glada över att kunna berätta att vi i höst kommer att ha Josse Larsson som danslärare hos oss på 50%. Josse har arbetat som danslärare på Kulturskolan i Eksjö och har en stor kunskap av pedagogiskt arbete med barn och ungdomar. Hon har även erfarenhet av träning för vuxna i allt från Bollywood till Afrodans.

Även Therese Boman och Stina Eriksson kommer att hålla dansklasser för ungdomar i Nässjö och självklart fortsätter vi att arbeta för närheten till dans och har dansklasser i Anneberg, Bodafors och Malmbäck.

Sök på dans här i sökrutan till höger så hittar du alla våra dansklasser.

Vi har också ett exklusivt erbjudande till dig som vill dansa flera gånger i veckan.

2:a bokade kursen 20 % rabatt
3:e bokade kursen 30% rabatt

Välkommen till en spännande danshöst hos oss på SV!Stressyoga, start 21/8

Ta tillbaka kontrollen över ditt liv. Med utgångspunkt från Per Söders bok stressyoga, lär du dig enkla yogapass som du sedan kan göra själv. Vi berör olika teman, allt från hur du kan före-bygga stress till hur du med hjälp av specifika övningar kan lindra värk i nacke och axlar, sova bättre m.m.

Vi träffas 10 torsdagar kl 17:45-19:15

 

www.eksjostadsfest.se

 

Säkerhetsutbildning för funktionärer på Eksjö Stadsfest

I år har SV och Eksjö Stadsfest inlett ett samarbete där 450 funktionärer får en utbildning i "Grundläggande säkerhet och service vid större evenemang". Utbildningen sker i form av studiecirklar och vid ett av tillfällena kommer polis och räddningstjänst att informera förebyggande kring säkerhet. Utöver detta kommer 12 personer att få utbildning i hjärt- och lungräddning. Detta för att göra Stadsfesten till en trevlig och säker miljö att vistas i för både funktionärer och de ca 20 000 besökarna.


Upptäck Florens med pensel

Följ med på en "mindful" akvarellkurs
4-11 oktober under ledning av Laila Norss. Vi bor centralt med utsikt över Katedralen och det vackra Florens. I avgiften ingår en historisk guidad rundtur som avslutas med lunch och inträde till Boboliträdgården. Varje morgon och kväll finns möjlighet att delta i meditation för den som önskar.

Läs mer! 

Vill du bli högläsare? Vi söker fler frivilliga som kan läsa för äldre!

Om du vill bli högläsare får du gå en kort utbildning. Du får lära dig mer om lättlästa böcker, nyheter och samhällsinformation och om hur läsningen kan ordnas i praktiken. Som högläsare får man gratis Boktidningen Lättläst och Läsombudet, som handlar om lättläst och läsning.
Högläsarna deltar också tillsammans i ett nätverk och inbjuds då och då till träffar för utbyte och gemenskap! Biblioteket bidrar med inspiration och lästips.

Högläsning sker på flera håll i länet. Vi samarbetar med kommunen och biblioteket på respektive ort.

För mer information kontakta:
Studieförbundet Vuxenskolan, Nässjö och Vetlanda
Madeleine Svärd, tel. 0704-31 39 36
eller maila: madeleine.svard@sv.se

 
Väck härliga minnen till liv!
Lässtunden sätter goda spår och högläsningen ger närhet,
skapar samtal och gemenskap. Det finns gott om rapporter
från personal som berättat att läsningen skapar ett lugn och
att rofylldheten kan finnas kvar långt efter läsestunden.


Behöver du en möteslokal?

SV Nässjö har lokaler som vi gärna hyr ut när vi inte själva använder dem.
Behöver du en möteslokal för din förening eller ditt företag? En datasal för intern utbildning? En lokal för mässa, utställning eller kanske bara ett rum för samtal?

Välkommen att kontakta Mia Undfors, tel 0380-57 56 04, för mer information och bokning.

 

The Tube

SV Arena hos SV Nässjö