Lättläst version saknas

Välkommen till SV Live

SV Live lyfter fram aktuella teman kring folkbildning och Studieförbundet Vuxenskolans uppdrag och verksamhet. Se programtablån nedan.

 

 

För tidigare inspelat material Klicka här 

Programtablå

Välkommen på middag!
Webinar med Margareta Frost Johansson från Hushållningssällskapet.

Huvudrätt:

Att äta tillsammans är både roligt, gott och socialt. I studiecirkeln ”Välkommen på middag” vill vi göra det enkelt för alla att bjuda på middag och bidra till måltidsglädje och gemenskap för de som behöver lite extra stöd i vardagen. I ”Välkommen på middag” träffas tre-fyra personer omväxlande hemma hos varandra och bjuder på middag var sin gång. Deltagarna får hjälp med både planering, inköp och matlagning om det behövs. Maten lagas efter recepten i appen MatGlad som vägleder och gör det lätt för alla att laga och bjuda på mat. Fokus läggs på att göra det trevligt och kul, liksom att träna på att umgås och konversera med sina gäster. I ”Välkommen på middag” skapas förutsättningar för att knyta nya kontakter, öka livskvaliteten och förbättra den sociala hälsan för personer med funktionsvariationer. Hela idén och målet är att träffa nya vänner och ha roligt tillsammans.

Dessert:
Ladda gärna ner apparna MatGlad och MatGlad helt enkelt och titta på dom innan webinaret. Även dessa är från Hushållningssällskapet och är bra för lärande om mat för målgruppen.

 

Tips från Kjelle
Vi lär oss gärna tillsammans med andra.

  • En del väljer att bjuda in gäster att titta tillsammans. Det kan vara en samarbetspart eller en samarbetsorganisation. Så kan vi snacka samarbete om cirklar direkt efter om alla vill.
  • En del väljer att bjuda in de man tror kan vara intresserade på lokal nivå genom att sprida inbjudan till dessa och hälsa dom välkomna att via sin egen dator lära tillsammans med oss.
  • Tänkta cirkelledare är givetvis också bra deltagare.
  • Webinaret finns kvar för visning i efterhand. Använd t.ex hela eller delar tillsammans med matglada deltagare, om ni tycker det passar.