Appar

Appar

Att använda  appar för lärande är ett sätt att variera lärtillfällena. Det finns appar för alla tänkbara aktiviteter och inom en mängd kunskapsområden. Och många av dem är gratis!

I många vanliga appar för spel och lek gömmer sig stora pedagogiska vinster. Prova dig fram med appar för att skapa film, göra digitala böcker, tävla i frågesport, utforska platser, träna ett språk och  mycket mera. Låt de informella spelmomenten bli ett tillskott för lärandet!

Skolappar.nu hittar du en mängd pedagogiska appar som kan ge inspiration till din cirkel eller användas på olika sätt i gruppen.

Här är några exempel, fler hittar du i verktygsbiblioteket.

 

Svaapp – Lästräning och läsförståelse

En app för lästräning och läsförståelse. Nu har den kommit. Skaffa ett konto och testa gratis i 4 veckor. Därefter kostar appen.

http://www.skolappar.nu/svaapp/

Word Mover

Med stöd av appen Word Mover kan du arbeta språk- och kunskapsutvecklande tillsammans med dina deltagare. Ord, begrepp, meningsbyggnad, grammatik ligger nära till hands att arbeta med.

http://www.skolappar.nu/word-mover/

 

iTunes U

http://www.skolappar.nu/itunesu/iTunes U är ett gratis lärverktyg, som ett bibliotek fyllt med multimodala kurser från några av världens största universitet till enskilda svenska kommuner och skolor.

 

Images of Changes – Vår sårbara planet

Den här appen upphör aldrig att fascinera. Du trollbinds av bilder på jordens förändringar, skapade av naturens krafter, människans verksamhet och klimatförändringar.

http://www.skolappar.nu/images-of-changes/