Kortleken - More than one story

EN KORTLEK SOM FÅR OSS ATT BERÄTTA

Här är en presentation av en fantastisk samtalsbärare, MORE THAN ONE STORY, som bygger på att vi gillar att berätta och att höra andra berätta. 

More than one story är ett kortspel utvecklat för att bygga broar mellan människor i alla åldrar, från alla bakgrunder och kulturer. Det är inte alltid så lätt att börja prata när man träffar nya människor, vad ska man egentligen prata om? Det här spelet hjälper till att skapa samtal med kvalitet, samtal som bygger broar mellan människor och som gör att du lär känna andra på riktigt, på ett väldigt snabbt och roligt sätt. Vi är alla mer än en berättelse.

Vi i Studieförbundet Vuxenskolan har tagit fram en helt ny version av spelet som innehåller fyra språk; Svenska, Engelska, Arabiska och Persiska/Dari.

Beställ och köp kortleken här.

GENUINA MÖTEN MELLAN MÄNNISKOR

Spelet  är mycket bra att använda i möten mellan människor. 
I integrationsarbete, i studiegrupper, i styrelser, bland arbetskamrater, vänner, i utveckling av föreningar, av ledare och av grupper, bland unga och medelålders, i kulturverksamhet för äldre och på särskilda boenden, kort sagt för alla som vill lära känna varandra bättre. Konceptet är framtaget av Simrishamns kommun och har uppmärksammats stort på internationell nivå.

Att få berätta sin historia för någon som lyssnar uppmärksamt, respektfullt och intresserat är kanske ett av de bästa sätten att stärka en människa.

Att som berättare få formulera tankar, upplevelser och känslor leder till att jag kommer i kontakt med mig själv. Jag bearbetar, reflekterar och uttrycker. När jag hör vad jag säger, förstår jag vad jag tänker.

Att som lyssnare utveckla sin förmåga att lyssna öppet, inte värdera men ställa fördjupande frågor om det som berättas, utvecklar empati, fördjupar kunskapen och ökar förståelsen och förhoppningsvis respekten för våra likheter och olikheter. Det leder till ett gemensamt utforskande och lärande.

Är det inte just denna process som är ett av de starkaste kännetecknen på en väl fungerande studiecirkel? Att delta i en studiecirkel handlar om lärande. Livslångt. En process som pågår och där delaktighet, nyfikenhet och lyssnande på andras erfarenheter och kunskaper är centrala. More than one story är ett bra verktyg för detta.

Beställ och köp kortleken här.