Hantverk & konst

Innehåll
Har du provat lite akvarell tidigare och vill ha mer inspiration samt måla och utvecklas tillsammans med andra? Då kan detta vara kursen för dig!

Vi kommer att träna på tekniker såsom:
• Stilleben
• Maskering och negativt måleri.
• Samspelet mellan vatten, pigment och lagerteknik
• Hur man skapar balans i en målning (förgrund, bakgrund, perspektiv)
• Ljus- och ljusinsläpp
Varje tillfälle startar med en introduktion där kursledaren går igenom det vi ska träna på, sedan målar vi tillsammans med en paus i mitten för medhavd fika.

Lite förkunskaper krävs.


Kursledare
Jenny är mångårig akvarellmålare och driver företaget ”Moods of nature” inom konstnärlig verksamhet, där hon målar och säljer akvarelltavlor, trycksaker samt har gett ut två böcker med konstnärlig inriktning. Jenny har haft ett flertal utställningar med sina tavlor i olika serier, exempelvis Solrosor, insekter, motiv av ”Trästaden Alingsås” samt naturmotiv från de olika årstiderna. Instagramsida: Moods_ofnature.

Kursmaterial
Du tar med dig eget material, men vill du ha tips på vad Jenny rekommenderar så kan du be att få materiallistan för nybörjarkursen mailad till dig. Av kursledaren får du låna en skiva som är bra som underlag att måla på samt burk med vatten. Du tar även med dig vad du vill ha att fika på!