Hantverk & konst

Innehåll
Har du målat akvarell tidigare och vill ha mer inspiration samt måla och utvecklas tillsammans med andra? Då kan detta vara kursen för dig!

Denna fortsättningskurs är för dig som har målat en hel del akvarell tidigare, har koll på färglära, penslar och lite olika tekniker.

Vi kommer under denna kurs att arbeta med varierande tekniker såsom:
• ljus- och skugga
• negativt måleri
• collageteknik

...och mycket annat. Mitt mål som kursledare är även att stärka dig i ditt konstnärskap och hjälpa dig att fortsätta utveckla din egen stil som akvarellist.

Varje tillfälle startar med en introduktion där kursledaren går igenom det vi ska träna på, sedan målar vi tillsammans med en paus i mitten för medhavd fika.

Förkunskaper krävs.

Observera att det är kursuppehåll vecka 44 och alltså ingen träff 3/11.

Kursledare
Jenny är mångårig akvarellmålare och driver företaget ”Moods of nature” inom konstnärlig verksamhet, där hon målar och säljer akvarelltavlor, trycksaker samt har gett ut två böcker med konstnärlig inriktning. Jenny har haft ett flertal utställningar med sina tavlor i olika serier, exempelvis Solrosor, insekter, motiv av ”Trästaden Alingsås” samt naturmotiv från de olika årstiderna. Instagramsida: Moods_ofnature.

Kursmaterial
Du tar med dig eget material, men vill du ha tips på vad Jenny rekommenderar så kan du be att få materiallistan för nybörjarkursen mailad till dig. Av kursledaren får du låna en skiva som är bra som underlag att måla på samt burk med vatten. Du tar även med dig vad du vill ha att fika på!