Hälsa & välbefinnande

I samarbete med Jens Evensen
Anandananda kommer från Oslo, där han studerade vid Statens Hantverk- och Konstindustriskola.
Han började sin yogalärarutbildning 1980 genom att delta i tremånaderskursen på Internationella Håå Kursgård – numera Håå Retreat Center – och har sedan dess bott och undervisat i två år på skolan i Stockholm, fem år på Håå Kursgård och åtta år på skolorna i Århus och Köpenhamn. Han bor nu i Göteborg och har hållit kurser här sedan hösten 1996.
Vid sidan av undervisningen är Anandananda skolans grafiska konstnär och hans kreativa arbete finns på affischer och utställningar, såväl som i våra webbartiklar.

Yoga, avspänning och meditation, Intensivkurs
En intensivkurs är ett bra sätt att börja med yoga och en möjlighet till fördjupning för dig som är mer erfaren. Kursernas intensitet med fem dagars omfattande lektioner öppnar vägen för en klar upplevelse av yogans verkningar. Vi har tid att gå på djupet med många av de olika teknikerna från yogatraditionen
5dgr/start må-fre 1 juli-5 juli/17-20/1250 kr/Gråbo/ledare: Jens Evensen/Lokal meddelas vid anmälan

Teknikerna samspelar och förstärker varandra och du kan på så kort tid som fem dagar få erfarenhet och insikt som du även har nytta av om du fortsätter på egen hand.
Under vår vägledning får du lära dig fysiska yogaövningar, andningsövningar och djupavspänningen Yoga Nidra. Dessutom lär vi ut koncentrationstekniken tratak och meditationerna Returning/Inre stillhet och Energins Källa. Undervisningen är i huvudsak praktisk bortsett från ett kort teoripass den sista dagen, där vi bl a svarar på frågor och berättar om hur du kan fortsätta med yogan på egen hand.
Kursen är upplagd som ett förlopp där vi börjar med de fysiska övningarna och sedan fortsätter med allt finare tekniker. Vi bygger hela tiden vidare på det vi redan lärt och det är därför en förutsättning för deltagande att du kan komma på alla lektioner. Däremot behöver du inte vara i god form eller ha några förkunskaper.

Anmälan sker till Studieförbundet Vuxenskolan på 0302-158 58, www.sv.se/grsydost eller lerum@sv.se
Välkommen med din anmälan!

Värt att veta
För att få störst utbyte av kursen är det viktigt att delta på alla lektioner. Det är även en stor fördel om du använder yogan och meditationerna hemma på egen hand.