Övrigt

Minns du första gången du fikade? Vad är ditt absolut bästa fikaminne? Vad pratar du helst om över en fika och vad mumsar du gärna på?

Vi fikar från barnsben till ålderns höst. Fika är en naturlig del av livet här i Sverige, där vi under avslappnade former pausar från allt för att njuta av fikastunden. Ofta är det under en fika som vi tar de viktiga besluten i livet. Det är också när vi fikar som vi träffar de viktigaste personerna i våra liv och skapar gemenskap och minnen. Platsen för fikapausen varierar från hemmet, kaféet, jobbet till i skogen osv. Att fika är för oss i Sverige en självklarhet men tänk om du skulle fika i ett land som är en diktatur. Hur skulle fikastunden te sig då tror du? Skulle du få säga vad du vill och skulle du kunna fika med vem som helst?

Välkommen till berättarafton med fika i fokus där vi släpper ordet fritt och firar hundra år av demokrati i Sverige.
Vi bjuder på fika!

Anmälan: För att veta hur mycket fika vi ska bulla upp med behöver vi veta om du kommer. Anmäl dig här eller via 0322-104 05.

Medverkande:
Gunilla Davidsson, Turistrådet Västsverige som arbetat med ”Swedish Fika” sedan 2015 och fikat med journalister från hela världen i Kaféstaden Alingsås.
Josefin Hagby, Verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan i Alingsås.