Hantverk & konst

Framflyttad tillsvidare, nytt datum kommer så snart läget stabiliserats.

Brodera på stickat – teknik och inspiration
Ett litet broderi på en stickad accessoar, en blomma på en vante eller en hel kofta fylld med broderi.
Kanske hinner vi inte med allt... men jag kommer att dela med mig av bra tips och inspiration till fortsatt skapande på egen hand.

Under kvällen hinner vi påbörja ett litet broderi på en stickad lapp där vi testar lite olika stygn som lämpar sig bra på stickat. Lappen kan sedan användas till något litet, kanske ett nålbrev eller som en applikation. Tekniken vi använder kan också användas på andra underlag.

Inga förkunskaper krävs.

Jag har med mig olika sorters garn och visar vilka garnkvaliteter som passar bäst att brodera med.

Tid: Torsdagen den 2 april kl 17.30-20.30

Pris: 550 kr inkl. fika och material till workshopen. I priset ingår även ett litet kompendium med olika stygn.

Material: Allt material som behövs för kvällens workshop finns på plats och jag har även med mig ett litet urval av material till försäljning om du snabbt vill komma igång med ett nytt projekt.

Att ta med:
Det kommer att finnas lappar att brodera på men om du har något plagg eller annat som du vill börja på så ta gärna med det.

Petra Orrbeck:
Petra driver idag företaget Magasin Duett som säljer garn och annat material för textilt skapande. Tidigare arbetade hon med att utbilda blivande slöjdlärare vid Göteborgs universitet och har sen barnsben med sig ett stort intresse för olika textila tekniker.
”Att sitta med ett handarbete i händerna och låta nål, tråd, maskor och stygn bilda nya mönster och former är en stor tillfredställelse och ger ett härligt lugn och tid för nya tankar och idéer”

Välkommen!