Hälsa & välbefinnande, Mat & dryck, Trädgård, hus och hem

Fermenterade drycker
Vill du få inspiration till hälsosamma måltidsdrycker eller är du kanske nyfiken på kombucha? Att fermentera dryck är okomplicerat och kräver i de flesta fall inga specialingredienser.

Fermenterade drycker blir härligt festliga med porlande kolsyrebubblor och är så välsmakande och törstsläckande att både små barn och vuxna kan uppskatta och njuta av dem.

På kursen i fermenterade drycker får du lära dig att tillverka drycker med levande mjölksyrebakterier som därigenom blir välgörande för hela kroppen och passar både till vardag och fest.

• Vi använder kryddor och honung samt de bär, frukter och grönsaker som naturen har att erbjuda för säsongen.
• Vi följer recept, men det finns också utrymme att experimentera med egna smakkombinationer.
• Vi inleder med provsmakning av diverse fermenterade drycker och grönsaker för att ni ska få möjlighet att känna smakerna på det ni sedan ska tillverka.
• Vi tillverkar tre olika fermenterade drycker som ni sedan får med er hem att vaka över och sköta om. Det finns även möjlighet att köpa till fler om så önskas.
• Vi finns dessutom tillgängliga för fermenteringssupport och rådgivning efter kursens slut via mail eller vår Facebookgrupp som ni kan bli medlemmar i.

Glasburkar, ingredienser, recept, provsmakning, fermenteringssupport och rådgivning ingår i priset.

Tid: onsdag 18 november
18:00 - 21:00
Kostnad: 650 kronor

OBS! För att kunna säkerställa att Folkhälsomyndigheternas rekommendationer kring avstånd följs har vi satt en begränsning på 8 deltagare. Alla kan då få en arbetsstation var. Om du kommer i sällskap med någon annan och kan tänka dig att arbeta bredvid denne kan vi möjligen ta in fler deltagare och ge fler chansen att lära sig den roliga fermenteringskonsten! Meddela i så fall vid din anmälan vilka personer som vill arbeta tillsammans.

Ledare: Lisa och Torsten Palm
Varmt välkommen!