Hälsa & välbefinnande, Mat & dryck, Trädgård, hus och hem

Fermenterade grönsaker

Fermenterade grönsakers välgörande egenskaper är både väl beprövad, men också vetenskapligt belagd, kunskap. De fermenterade grönsakerna med deras levande mjölksyrebakterier, probiotika, är hemligheten bakom dess hälsobringande kvalitéer och är ett välsmakande och delikat alternativ till apotekets och hälsokostens mjölksyretillskott. Fermenterade grönsaker är riktig super food!

På kursen i fermenterade grönsaker lär vi oss hur man syrar grönsaker både teoretiskt och praktiskt.

• Vi använder säsongens grönsaker och frukter samt havssalt och kryddor.
• Vi följer recept, men det finns också utrymme att experimentera med egna smakkombinationer.
• Vi inleder med provsmakning av diverse fermenterade drycker och grönsaker för att ni ska få möjlighet att känna smakerna på det ni sedan ska tillverka.
• Vi tillverkar två olika fermenterade grönsaksblandningar som ni sedan får med er hem att vaka över och sköta om.
• Det finns även möjlighet att köpa till fler om så önskas.
• Vi finns dessutom tillgängliga för fermenteringssupport och rådgivning efter kursens slut via mail eller vår Facebookgrupp som ni kan bli medlemmar i.

Glasburkar, ingredienser, recept, provsmakning, fermenteringssupport och rådgivning ingår i priset.

OBS! För att kunna säkerställa att Folkhälsomyndigheternas rekommendationer kring avstånd följs har vi satt en begränsning på 8 deltagare. Alla kan då få en arbetsstation var. Om du kommer i sällskap med någon annan och kan tänka dig att arbeta bredvid denne kan vi möjligen ta in fler deltagare och ge fler chansen att lära sig den roliga fermenteringskonsten! Meddela i så fall vid din anmälan vilka personer som vill arbeta tillsammans.

Onsdag 4 november
18:00 - 21:00
Kostnad: 650 kronor
Ledare: Lisa & Torsten Palm


Varmt välkommen!