Djur, natur & miljö, Trädgård, hus och hem

Välkommen till en föreläsningsserie om våra vanliga trädgårdsväxters kraft och möjligheter!

Blommor i rabatt och på fat
Del 1: 21 september 2022
Del 2: 19 oktober 2022

I alla tider har läkare, medicinmän och kloka gummor använt växter för att bota en massa krämpor och kärleksbekymmer, att väcka åtrå och skapa skönhet. Blommor har dessutom alltid använts som smaksättning och krydda, dekoration och aptitretare. Vi har sedan urminnes tider varit beroende av växter och träd, av deras frukter, frön, rötter, blad och blommor till mat, olja och medicin.

Det ökade intresset för örter och blommor är idag ett led i utvecklingen mot en hälsosammare och spännande livsstil. Vad sägs om rosensylt, kanderade violer, syrensaft, lavendelsocker, iskuber med gurkört (eller egentligen iskuber med vilken blomma som helst), sallad med krasseblommor, vinäger med myntablommor, blomsmör, olja med oreganoblommor? Blommor och blad i matlagningen, i avslappnande bad, doftande skönhetsmedel och hälsokurer sporrar odlarglädjen, blir inspirerande trädgårdskonst och poetisk förtjusning.

Låt oss inspireras av naturens kraft och möjligheter! Låt oss skapa förtrollande rabatter i trädgården med blommor och örter som kan användas på alla sätt, både på tallriken och i medicinlådan.

Missa inte del 1 i denna serie! Den första föreläsningen går av stapeln 21 september!

Föreläsare: Daniela Rosvall, klassisk arkeolog och forskare, konstkännare och skribent.