Hälsa & välbefinnande, Mat & dryck

Har du hört talas om drycken kombucha? Gillar du kimchi eller andra fermenterade grönsaker? Eller är du nyfiken på hur de påverkar din hälsa? Då passar föreläsningen om levande mjölksyrabakterier och dess hälsofrämjande egenskaper dig perfekt!

Vi som håller föreläsningen har mångårig erfarenhet av fermentering och har hållit ett flertal kurser i fermentering av dryck och grönsaker här i Partille. Vi kommer att prata om vad forskningen kring mjölksyrabakterier visar och berättar om olika matvaror och drycker som innehåller levande mjölksyrabakterier. Vi avslutar med en frågestund där du kan lyfta dina frågor och funderingar och dessutom har du chans att vinna en flaska kombucha, en burk med kimchi eller andra fermenterade grönsaker. Vi kommer även ha böcker och fermenterade varor till försäljning.

Vi ses där!

Föreläsare: Torsten och Lisa Palm
Var? Stora Scenen Partille Kulturum
Pris: Gratis!

OBS! Max 50 personer på grund av Covid-19.
Anmälan till Studieförbundet Vuxenskolan Partille.