Mat & dryck

Vi dyker in i chokladen och ni får lära er grunderna till att temperera choklad, gjuta, fylla och locka praliner. Ni får en introduktion om chokladens väg till oss och varför vi ska köpa sjyst choklad och en inblick i chokladens historia. Vi provar också olika chokladsorter och äter chokladfika som ingår i priset. Ni får ett 20-tal chokladprodukter eller praliner i trevliga lådor och pralinrecept med er hem.


KURSLEDARE
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste året. Nu jobbar hon som egen företagare med reko-pralintillverkning, undervisning och som konsult i social hållbarhet.

VIKTIG INFORMATION
Ta med eget förkläde eller oömma kläder.