Hälsa & välbefinnande


Mer info finner du här

Detaljerad kursinfo följer nedan:

ONSDAGAR kl 11.30-13.00 - ONLINE VIA ZOOM (länkinbjudan mailas i samband med anmälan)
START: 3 mars (Uppehåll vecka 13)
Inga förkunskaper eller specifik utrustning krävs.

Du kan ta igen eventuellt missat tillfälle i efterhand, då alla klasser spelas in.
Bli vän med din mage - Onlinekurs med kostbehandlingen FODMAP och stresshantering för dig med krånglande mage eller IBS
Är du redo för nästa steg och för att en gång för alla bli vän med din mage?
Vill du tillhöra en grupp med deltagare som alla har gemensamma utmaningar och mål? Då är den här kursen något för dig! Låt 2021 bli ditt bästa år, lär dig ta hand om dig själv och din mage på allra bästa sätt. Fokus ligger på kost, yoga och stresshantering. Vi träffas online varje vecka och varvar föreläsningar med yogapraktik och coachning i grupp. Vi ger dig stöd, energi och motivation genom din förändringsresa mot att skapa en djupverkande förbättring i ditt liv.

Du får ingående kunskap och hjälpmedel att hitta nya vanor som minskar din stress och ökar ditt välbefinnande. Du får lära dig vad FODMAP är och hur behandlingen går till samt vilka livsmedel du tål och vilka du bör undvika.
Genom den medicinska yogan får du kunskap om andningens betydelse och specifika rörelser som är anpassade för dig med IBS eller orolig mage. MediYoga är en terapeutisk yogaform utformad för den svenska hälso- och sjukvården. Det är en mjuk och inkännande yogaform som har fokus på människan som helhet. Du lär dig att lyssna på din kropp och till dina behov. Alla rörelser går att anpassa efter just din förmåga och kräver ingen specifik utrustning. Det långa, djupa och medvetna andetaget löper som en röd tråd genom varje yogapass. Vi använder oss även av djupavslappning och meditation samt väver in andra andningstekniker.

PROGRAMMET
Kursen är 12 veckor lång och vi träffas varje vecka. Det hjälper dig att få kontinuitet och förankra dina nya vanor. Du får kunskapshöjande föreläsningar varvat med yogapraktik och coachning i grupp. Till din hjälp kommer du att få övningar att göra hemma, kost- och symptomdagbok samt recept och inköpslistor.

Föreläsningarna kommer handla om IBS, FODMAP-kost, prebiotika och tarmflora, stresshantering, återhämtning, sömn, yogans betydelse, andning, meditation samt tacksamhet.

Yogapraktiken kommer att innehålla både MediYoga (medicinsk yoga), Yoga Nidra (djupavslappning)
meditation och olika andningstekniker

INVESTERING: 3190 kr
Early bird erbjudande: För anmälan senast den 2 februari får du 300 kr i rabatt och betalar endast 2890 kr
För anmälan, mer information och frågor: : https://www.friskvardsyoga.se/online
Begränsat antal platser
Känn dig riktigt varmt välkommen!

VILL DU FÅ EN GRATIS E-BOK med en introduktion till kostbehandlingen FODMAP?
Mejla: friskvardsyoga@gmail.com och ange Gratis E-bok i rubriken

KURSLEDARE
Kursledare är Cecilia Ringedal och Helen Johansson

Cecilia Ringedal driver företaget Friskvårdsyoga och är utbildad instruktör i bland annat MediYoga och Yoga Nidra. Cecilia förmedlar yoga med stor närvaro och omtanke och har kurser både live och online. Hon varvar kurser för privatpersoner, företag, föreningar och skolor.
Helen är legitimerad dietist och utbildad inom IBS och kostbehandlingen FODMAP. Helen har behandlingar både i grupp och individuellt. Hon arbetar främst online och håller även kurser i ”mat som medicin” och för kvinnor i klimakteriet.

Sagt av tidigare deltagare:
”Du är en riktigt härlig, lugnande och kunnig ledare som jag gärna rekommenderar!
Och du fick mig att inse att det visst går att göra yoga online! ☺” – Mikaela

”Tack för ytterligare ett härligt Mediyogapass online. Du är verkligen genuin, varm, proffsig, närvarande och med en omtanke som till och med känns genom rutan.”- Annelie