Lerputs kan användas både in- och utvändigt. Inomhus används den som underlag för målning eller tapet. Tekniken har traditionellt kallats lerklining och var vanlig i Västsverige före de släta skivmaterialens inträde. Lerputs har numera också blivit vanligt inom ekobygg-kretsar. Då putsas även utsidan med lerputs. Det är en både billig och miljövänlig metod med lokala material. Vid särskilt väderutsatta förhållanden kan man blanda kalk i putsen eller lägga på en ren kalkputs alternativt klä in fasaden med träpanel.

Kursledare är Ulf Henningsson, civilingenjör och lerbyggare, har flerårig erfarenhet av att arbeta med lera och anlitas också ofta som kursledare

Tag med
Oömma kläder – det är ett ganska smutsigt och kladdigt arbete. Grova skor. Kraftiga handskar, gärna vattentåliga t ex gummihandskar. Om du har kan du även ta med murverktyg till putsningen såsom murslev, skånska, putsbräda men det är framförallt händerna som används. Kamera och papper och penna kan vara bra att ha för att stärka minnet.


Anmäl dig här till höger alternativt via mail: lerum@sv.se eller telefon: 0302-158 58

Mer info finner du här