Mat & dryck, Trädgård, hus och hem

Prova på ett kul sätt att odla shiitake, ostronskivling och andra eftertraktade svampar!
Välkommen till Matskogen och en praktisk kurs med permakulturdesigner Daniel Bävernäs. 

Den här endagskursen ger dig grundläggande kunskap om svampodling på trästockar, men även stubbar och träflisbäddar. Svampodling är roligt, enkelt och har enorm potential som hållbart producerad mat. Det kan med många fördelar och på ett estetiskt sätt integreras i en vanlig trädgård. 

Du lär dig om svampars livscykel, deras otroliga potential och allt som behövs för att själv odla svamp på trästockar. Vi går igenom olika steg i processen och allt du behöver veta för att själv börja odla svamp.

Vi inokulerar (ympar) stockar med olika former av svampmycel och bekantar oss med verktyg och olika tekniker.
Stockarna som inokulerats ska vi sen placera på en bra plats för att låta koloniseras av mycelet.
Du lär dig stapla stockarna på ett sätt som skyddar mot uttorkning och underlättar vid skörd.
Efter att dom koloniserats kan stockarna beroende på storlek producera svamp i omgångar under många år! 

Deltagare får med sig en inokulerad trästump för att så småningom skörda lite svamp hemma. 

Kursledare
Jag som leder kursen heter Daniel Bävernäs, jag är certifierad permakulturdesigner och driver Matskogen. Varmt välkomna!

Äta
Observera att lunch inte ingår i den här kursen, tag med matsäck med varm dryck!

Anmäl dig här till höger alternativt via mail: lerum@sv.se eller telefon: 0302-158 58

Mer info finner du här