Hantverk & konst, Trädgård, hus och hem

Traditionell putsning med kalkbruk är en uråldrig teknik som visat sig hålla bättre än många av dagens så kallade putsytor. Den som har en putsad fasad kan ha god nytta av att själv kunna utföra mindre lagningar.
Första dagens eftermiddag har vi teori kring olika sorters bruk, egenskaper och användningsområden. Dag två och tre provar vi att putsa själva med kalkbruk. Då ingår moment som blandning av olika sorters bruk och själva putsarbetet med en grund, grovputs och en finputs. Vi kommer putsa på fasad.
Efter kursen har du en övergripande kunskap om olika sorters bruk och kan en hel del om kalkbruk. Du kan blanda bruk och göra mindre putslagningar.
Kursledare är läraren och muraren Anders Göransson, verksam inom Hantverkslaboratoriet i Mariestad. Anders undervisar blivande murare med inriktning mot kulturhistoriska byggnader på Göteborgs universitets bygghantverksutbildning i Mariestad om mur, puts och traditionella bruk.
Välkomstfika, enklare lunch, och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.
Tag med
Att mura är ett smutsigt arbete så ta med dig arbetshandskar, arbetskläder/oömma kläder och arbetsskor. Murverktyg till putsningen såsom murslev, skånska, putsbräda om du har. Det kan också vara bra att ta med sig ett anteckningsblock och en kamera så du kan dokumentera de olika momenten.

OBS! Tiderna för kursen är:
Fredag 10-17
Lördag 8-17
Söndag 8-15

Anmäl dig här till höger alternativt via mail: lerum@sv.se eller telefon: 0302-158 58

Mer info finner du här

Parkeringsinformation för Nääsområdet:
Kommer du med bil?
Från och med augusti 2021 gäller nya parkeringsbestämmelser inom Nääsområdet.
Parkering för kursdeltagare kan nu ske inom ett större område på samtliga av de grusade parkeringarna inom Seminarieområdet – följ skyltning..
Du betalar enkelt i parkeringsautomat med kort eller i appen EasyPark (område 6459).
För att spara tid ladda gärna ner appen innan du kommer.