Hantverk & konst, Trädgård, hus och hem

Första dagens eftermiddag har vi teori kring olika sorters bruk, egenskaper och användningsområden. Dag två och tre provar vi att putsa själva med hydrauliskt kalkbruk. Då ingår moment som blandning av olika sorters bruk och själva putsarbetet med en grund, grovputs och en finputs. Vi kommer putsa på fasad men det kommer även att vara en övningsstation för murning av tegel.
Efter kursen har du en övergripande kunskap om olika sorters bruk och kan en hel del om kalkbruk. Du kan blanda bruk och göra mindre mur- och putslagningar.
Kursledare är läraren och muraren Anders Göransson. Anders har varit verksam som murare men ägnar sig nu åt att undervisa blivande murare för kulturhistoriska byggnader om mur, puts och traditionella bruk, på hantverksskolan Hantverkslabbet i Mariestad, som är en del av Göteborgs universitet.

Välkomstfika, enklare lunch, och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.
Tag med
Att mura och putsa är ett smutsigt arbete så ta med dig arbetshandskar, arbetskläder/oömma kläder och arbetsskor. Murverktyg till putsningen såsom murslev, skånska, putsbräda om du har. Det kan också vara bra att ta med sig ett anteckningsblock och en kamera så du kan dokumentera de olika momenten.

OBS! Tiderna för kursen är:
Fredag 10-17
Lördag 8-17
Söndag 8-15

Anmäl dig här till höger alternativt via mail: lerum@sv.se eller telefon: 0302-158 58

Mer info finner du här