Hantverk & konst

En hösthelg med djupdykning i flerfärgsstickning - i färg, form och formgivning för handsstickning.

Under kursen kommer du som deltagare få fördjupa dig i att göra egna mönster för handstickning och att färgsätta dem. Fokus ligger på mönster för flerfärgsstickning, men det går även bra att fokusera på mönster med endast aviga och räta maskor. Vi tar avstamp i traditionella mönster, inspireras av dem, miljön och naturen omkring oss samt annat inspirationsmaterial för att skapa något eget.

Som deltagare arbetar du självständigt med egna mönsterbilder och projekt. Kursen passar dig som är van och nyfiken stickare och vill lära dig mer om att sätta samman mönsterformer och färger i ett mönster, som vill utforska och fördjupa din flerfärgsstickning och hitta ett eget formspråk. Vi kommer att prata om färg, mönster och konstruktion! Har du inte ett projekt du vet att du vill arbeta med planerar du och påbörjar en halskrage, vantar, halvvantar eller varför inte strumpor?

Du kommer att lära dig mer om att planera dina flerfärgsstickade plagg, om teknikens möjligheter och tekniska finesser, prata material och montering. Inspireras både av det allra mest traditionella och miljön i vår omedelbara närhet. Erika inleder med en inspirationsföreläsning om sin senaste bok samt var hon hittar inspiration och drivkraft i och till sin stickning! Det blir en härlig inspirerande hösthelg.


Anmäl dig här till höger alternativt via mail: lerum@sv.se eller telefon: 0302-158 58

Mer info finner du här