Hantverk & konst

Den här kursen är för dig som redan snickrat en del och vill fördjupa dig i olika sammanfogningar och tekniker. Vi kommer att arbeta med handverktyg som stämjärn, handhyvlar och handsåg men även använda oss av maskiner som handöverfräs och kap/gersåg.
Under kursens två dagar bygger du en egen verktygslåda.
Lådan sätt samman med sinkade hörn, handtaget görs med gradreglar, tapp och tapphål och bottnen med notspår och fasade kanter. Teknikerna som vi använder i verktygslådan är mycket användbara och kan appliceras på det mesta inom finsnickeri.
Med dig hem får du en unik och snygg verktygslåda!

Presentation av kursledare
Kursledare är möbelsnickaren, bonnasnickaren och byggnadsvårdaren Manne Swedberg som själv började sin bana med att gå snickeriutbildning på Nääs. Manne är mycket rutinerad och arbetar både som kursledare och rådgivare inom byggnadsvård för Slöjd & Byggnadsvård. Han utför även mindre finsnickeriuppdrag genom sitt företag.

Anmäl dig här till höger alternativt via mail: lerum@sv.se eller telefon: 0302-158 58

mer info om kursen finner du här hos Slöjd & Byggnadsvård

Parkeringsinformation för Nääsområdet:
Varför kostar det att parkera på Nääs?
Nääs ägs och drivs av den privata donationsstiftelsen August Abrahamsons stiftelse.
Stiftelsens önskan är ett öppet och välskött område för rekreation och upplevelse av den unika kulturmiljön. P-avgiften går just till underhåll och vård av och vägar och mark på Nääs samt vård av byggnader.

Var får man parkera?
På området finns tre parkeringsautomater och biljett köpt i någon av dem gäller på de skyltade avgiftsbelagda parkeringarna.

För resa med kollektivtrafik vänligen se www.vasttrafik.se