Språk

Det här är kursen för dig som vill släppa hämningarna och börja använda din spanska.

En kall drink och ett lätt samtal är inget som man tackar nej till en solig semesterdag. Och varför inte ta det på spanska när du är i Spanien? Det är just när du är avslappnad och mår bra som du är som mest mottaglig för att ta in nya saker. Därför är stranden ett av de bästa ställena där du kan lära dig och praktisera din spanska.
Till exempel: ¡Qué calor!, ¿Está fría el agua? – ¡No, está buena! ¿Hay un chiringuito por aquí?

Eller varför inte fylla på ordförrådet medan du njuter av det spanska kökets läckerheter? Vilka spanska rätter har du smakat på? Hur smakade de? Vad är det spanska köket för dig? Vi pratar mat på spanska medan vi avnjuter några välvalda tapas! Du kanske redan känner igen några uttryck som har med mat att göra? Som till exempel: Para nosotros, una palla, por favor. ¡Qué rico! ¡Está buenísimo! ¡Qué sabroso! ¿Me pasas el pan, por favor? ¿Qué lleva esta salsa?

För att verkligen få ut det mesta av din spanienresa, varför inte planera semestern och förbättra din spanska samtidigt? Läsa broschyrer och webbsidor med turistinformation, ta reda på museernas öppettider, se bussarnas och tågens avgångstider, lära oss hur man frågar var något ligger eller om man kan hyra en cykel någonstans med mera. Möjligheterna är oändliga!

Allt detta lär du dig på ett naturligt sätt, med lite mat och dryck under trevliga samtal i ett gott sällskap!


Plats: Partille Gymnasium
Tid: Tisdagar, vecka 8-12 , klockan 18:00-19:30
Längd: 90 min 5 gånger
Pris: 780 kr
Studiematerial: Ingår i avgiften och delas ut på lektionen.
Lärare: Ewa Bazarnicka

Välkommen!