Hantverk & konst

Framflyttad tillsvidare, nytt datum kommer så snart läget stabiliserats


Virkade mormorsrutor går att variera i det oändliga och har du väl börjat är det svårt att sluta. Av mormorsrutorna kan du göra både filtar, sjalar, plagg och mycket annat. Mormorsrutor är perfekt att göra av restgarner som blivit över efter andra projekt.

Under kvällen går vi igenom de olika maskor som formar rutan och pratar om olika sätt att montera rutor. Utöver den klassiska mormorsrutan finns andra rutor med annan uppbyggnad som vi också tar en närmare titt på.

Jag har med mig olika sorters garn och redskap och pratar om vilka garnkvaliteter som kan passa för olika typer av projekt.

Förkunskap: För att bäst tillgodogöra dig workshopen är det bra om du kan virka luftmaskor och fasta maskor.

Tid: Torsdagen den 16 april kl 17.30-20.30

Pris: 550 kr inkl. fika och material till workshopen. I priset ingår även ett litet kompendium med en del av det vi går igenom under kvällen.

Material: Garn och virknålar att använda under kvällen finns på plats och jag har även med mig ett litet urval av olika garnkvaliteter och virknålar till försäljning om du snabbt vill komma igång med ett nytt projekt.

Petra Orrbeck:
Petra driver idag företaget Magasin Duett som säljer garn och annat material för textilt skapande. Tidigare arbetade hon med att utbilda blivande slöjdlärare vid Göteborgs universitet och har sen barnsben med sig ett stort intresse för olika textila tekniker.
”Att sitta med ett handarbete i händerna och låta nål, tråd, maskor och stygn bilda nya mönster och former är en stor tillfredställelse och ger ett härligt lugn och tid för nya tankar och idéer”

Välkommen!