Tillbaka

Jenny är ny projektledare med passion för hälsa

Engagerad och driven av att göra skillnad för andra. Det är Jenny Sjöö i ett nötskal och nu har hon precis börjat arbeta som projektledare på Studieförbundet Vuxenskolans regionkontor i Skåne. Jenny kommer att projektleda Skåneveckan för psykisk hälsa och Passion för livet.

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan, hur känns det nu på din tredje arbetsdag?
- Tack! Spontant känns det bra och spännande. Jag är sugen på att komma igång direkt med de två projekten, säger Jenny som också ser fram mot att jobba tillsammans med kollegor framöver.

- Ja, tidigare har jag arbetet väldigt mycket ensam i de projekt jag drivit, här kommer jag att ha personer att bolla idéer och tankar med, fortsätter Jenny.

Jenny har arbetat med att samordna Skåneveckan för psykisk hälsa, sedan starten 2010 då den bestod av cirka tio arrangemang under en till två dagar. Nu pågår den en hel vecka och rymmer runt 80 programpunkter, med en viss slagsida mot Malmö-Lundområdet.

- Det känns som att det är helt rätt läge att Studieförbundet Vuxenskolan tar över samordningen av Skåneveckan nu. Det är ett studieförbund med många lokala kontor och medarbetare runt om i Skåne som kan se till att det blir program på fler platser, säger Jenny Sjöö.

Jenny har även varit den drivande kraften bakom attitydkampanjen (H)järnkoll i Skåne, som nu är en egen förening. Där fortsätter hon att vara engagerad och stöttar de attitydambassadörer som ofta är ute och föreläser om psykisk ohälsa.

- För mig är det väldigt viktigt att känna att det jag gör, har betydelse för och gör skillnad. Det är min starkaste drivkraft i jobbet och det tror jag att jag har nytta av i det här jobbet, menar Jenny när vi pratar om den nya delen av hennes jobb, att leda projektet Passion för Livet.

Passion för Livet handlar om att ge människor verktyg att göra kloka val för att leva ett gott liv, hela livet. Det har främst riktat sig till äldre men kommer under Jennys ledning att vidgas till att omfatta även unga med psykisk ohälsa och personer som nyligen flytt till Sverige.

- Jag använder ofta mina egna erfarenheter av att ha levt med psykisk ohälsa, att ha haft det tufft i perioder. Men jag har lärt mig att många gånger handlar det om att inte krångla till det och istället göra ganska enkla val i vardagen, säger Jenny.

Jenny Sjöö lever med sin sambo och två barn i Lund och liksom för många andra föräldrar handlar mycket av tiden om att umgås med familjen, vara med på barnens aktiviteter. Även om det kryper fram att det finns ett engagemang även på fritiden.

- Jag har valt att engagera mig politiskt, delvis som ett svar på att jag tyckte det var så mycket som inte fungerade. Jag sitter nu i Socialnämnden i Lunds kommun för Miljöpartiet och brinner verkligen för de frågorna, avslutar Jenny intervjun. - Ja, och så sitter jag i styrelsen för PO Skåne (Personligt Ombud).

Som sagt det är en engagerad projektledare som har börjat på Studieförbundet Vuxenskolan. Välkommen Jenny!