Lättläst version saknas
Tillbaka

Kursnytt i vår: Hantera din flygrädsla, odla vin på friland och lär dig be om hjälp

Facebook-fenomenet ”Vad behöver du hjälp med idag, kompis?” blir kurs hos Studieförbundet Vuxenskolan i vår. Nu presenterar studieförbunden sina kurser i alla möjliga ämnen. Hos Studieförbundet Vuxenskolan kan du i vår till exempel hantera din flygrädsla i Malmö och lära dig odla vin i Åhus eller gå på Artistskola i Lund.

Nytt år betyder nya kurser att välja på för den vetgirige eller den som vill lära sig en ny hobby. För den som behöver hjälp kommer en riktigt god nyhet i vår. Studieförbundet Vuxenskolan startar en distanskurs för dig som vill få hjälp att förverkliga en dröm, eller hjälpa någon annan uppnå sin. 

- Kursen bygger på konceptet bakom succésidan Vad behöver du hjälp med idag kompis? på Facebook och leds av den svenska initiativtagaren Caspian Almerud, säger Jonas Eriksson, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan.

Intresset för att odla vin har ökat enormt, särskilt i Skåne där också frågan om gårdsförsäljning är het. I vår kan du lära dig de teoretiska och praktiska grunderna i odling av vindruvor på friland. Målet med kursen, som ges på Åhus vingård, är att du som kursdeltagare ska få en användbar förståelse för odling av vindruvor på friland och själv kunna använda dina kunskaper på egna vinstockar. 

En kurs av det mer oväntade slaget är Lär dig hantera din flygrädsla. Kanske praktiskt inför årets semesterresor. I kursen går man igenom varför man är flygrädd, stresshantering och hur man undviker stressfaktorer, om turbulens och vem är egentligen piloten? Du får också en förklaring till de olika faserna i flygningen, om olycksstatistik och hur ett flygplan fungerar. Deltagarna får också se på en video inifrån cockpit tillsammans med kursledaren Ingvar Nordesparr, pensionerad flygkapten med 45 års erfarenhet av flyg som pilot, instruktör, flygchef och kontrollant.

För barn och unga som drömmer om att bli artist, startar Studieförbundet Vuxenskolan en Artistskola i Lund. Kursen går igenom många olika moment, allt från att gå på audition till att arbeta med sociala medier. Kursen avslutas med en uppvisning inför publik. 

 

Kontakt:

Jonas Eriksson, verksamhetsutvecklare, Lund, 046-211 70 80 jonas.eriksson@sv.se

Pernilla Kjellberg, verksamhetsutvecklare, Malmö, 040-10 01 60 pernilla.kjellberg@sv.se

Sandra Nilsson, kommunikatör, övriga Skåne, 0766- 23 51 81 sandra.nilsson@sv.se