Tillbaka

Maja är vår nya projektledare

Hej Maja Gustafsson, som idag börjar som projektledare hos oss på Studieförbundet Vuxenskolan i Skåne!

Välkommen, hur känns det?
- Tack, det känns roligt, jag ser fram mot att få börja jobba. Men visst är jag lite nervös, första dagen på en ny arbetsplats.

Du jobbar halvtid som projektledare, vad kommer du att arbeta med?
- Jag kommer att samordna och utveckla Studieförbundet Vuxenskolans arbete med asylsökande och integration i Skåne. Vi gör så mycket samtidigt som det är så mycket mer vi kan och behöver göra. Jag ska få koll på allt som görs och se till att Studieförbundet Vuxenskolan kan nå ut till ännu fler.

Vem är du, berätta kort om dig själv.
- Jag är 29 år och bor i Malmö sedan ett par år, men är uppvuxen i Lund. Jag är intresserad av kultur och konst och har läst Kulturledarprogrammet på Linnéuniversitetet. Tidigare har jag rest en hel del och även bott utomlands i perioder. Bland annat pluggade jag i USA, där jag även träffade min sambo som är från Chile.

Vad har du med dig för erfarenheter till ditt nya jobb?
- Jag arbetar deltid som projekttsamordnare på Fryshuset i Malmö där jag är engagerad i verksamheten för barn till ensamma mammor. Jag har också arbetat med Rädda Barnens projekt mot hedersrelaterat förtryck.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?
- Jag brinner för att skapa möten mellan människor och det är studieförbund så bra på. Det ska bli intressant att sätta mig in i verksamheten för asylsökande och vara ute på fältet och skapa mer aktiviteter.

Tack för pratstunden, lycka till och hoppas du ska trivas hos oss!
- Tack, det kommer jag att göra. Efter min utbildning var jag intresserad av att få arbeta på ett studieförbund och har aktivt sökt mig dit. Jag tycker att de är en sådana bra mötesplatser för människor och det är så lätt att komma dit och lära sig något nytt.