Tillbaka

Prisade Catrin Ormestad till Malmö Litteraturfestival

Pressmeddelande 21 mars 2017

När den första upplagan av Malmö Litteraturfestival går av stapeln arrangerar Studieförbundet Vuxenskolan ett författarmöte med Catrin Ormestad 29 mars. Hon har prisats för sin debutbok Det nionde brevet och det är första gången Catrin framträder i Skåne för att möta sina läsare.

Catrin Ormestad är frilansjournalist och författare, hon bor sedan tio år i Tel Aviv där hon är Svenska Dagbladets korrespondent.  För Det nionde brevet, hennes skönlitterära debut, fick hon Studieförbundet Vuxenskolans författarpris 2016.

- Vi är väldigt glada över att Catrin Ormestad nu kommer till Malmö för att möta sina skånska läsare för första gången, säger Christian Gustavsson, kommunikatör på Studieförbundet Vuxenskolan i Skåne.

Författarmötet är en del av Malmö Litteraturfestival, som arrangeras för första gången 25-29 mars. Studieförbundet Vuxenskolan är en av arrangörerna av Malmö Litteraturfestival som är en organisk stadsfestival. Festivalen är öppen för alla och skapas av de arrangörer som vill vara med och göra arrangemang under dagarna.

Om Catrin Ormestads debutbok: Det nionde brevet är en roman om familjehemligheter och lögner, om valet mellan att stanna eller ge sig av, om fördomar och om kärleken som förlösare eller befriare. Det är också en berättelse om en skärgård i förändring, om gårdar som förvandlas till sommarstugor, hagar och vikar som växer igen, och om gammal kunskap som för alltid går förlorad.

 

Tid och plats:
Onsdag 29 mars, kl 17.00
Studieförbundet Vuxenskolan, Grynbodgatan 20, Malmö

Bilder på Catrin finns att hämta på förlagets webb, här: http://www.wwd.se/forfattare/o/catrin-ormestad

Fotografens namn ska anges.

Kontakt för mer information och intervju med Catrin Ormestad i samband med besöket i Malmö:
Christian Gustavsson, kommunikatör, Studieförbundet Vuxenskolan, christian.gustavsson@sv.se  |  Mobil: 0702-710506