Tillbaka

Tankesmedjan Fores öppnar i Skåne

I höst startar den gröna liberala tankesmedjan Fores upp verksamheten Fores Syd i Skåne. Verksamheten etableras i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Malmöföretaget Altitude Meetings.

Med den är satsningen ska Fores utöka diskussionen om migration, klimat, ekonomiska reformer och digitalisering i regionen. Tanken är att sprida befintlig verksamhet till regionen men också att med ett öra mot marken fånga upp saker som händer lokalt.

– Öresundsregion är en av de platser som främst drabbats av regeringens vändning i migrationspolitiken. Därför är det mycket viktigt för oss att vara närvarande i Sveriges tredje stad och en av Sveriges mest expansiva regioner, säger Mattias Goldmann, vd på Fores.

För den lokala närvaron kommer mötesarrangören Altitude Meetings spela en avgörande roll.

– Vi drivs ju av ett stort samhällsengagemang och jobbar redan med alla Fores huvudfrågor, så för oss är det här oerhört spännande, säger Yasemin Arhan Modéer, vd på Altitude Meetings.

Även Studieförbundet Vuxenskolan blir en viktig partner i etableringen av Fores Syds verksamhet med öppna föreläsningar, debatter och andra events.

– För oss är det en självklarhet att samarbeta med vår stiftare Studieförbundet Vuxenskolan. Regionkontoret i Skåne liksom alla lokalavdelningar kommer att vara en given partner i att bygga upp Fores Syd, säger Tove Mellgren, samordnare på Fores som har rekryterats för att ansvara för verksamheten.

Tove Mellgren har tidigare jobbat som ledarskribent på Liberala Nyhetsbyrån och varit projektledare på tankesmedjan Bertil Ohlininstitutet.

– Det är viktigt att bryta Stockholmscentreringen i samhällsdebatten. Våra frågor berör hela landet och därför är den här satsningen helt rätt i tiden, säger Tove Mellgren.

Fores Syd kommer att lyfta Fores samtliga verksamhetsområden; migration och integration, klimat och miljö, ekonomiska reformer och entreprenörskap, digitala samhället samt 2030-sekretariatet.