Tillbaka

Välkommen Åsa!

Välkommen, Åsa Björk, ny verksamhetsutvecklare hos Studieförbundet Vuxenskolan Skåne! Vi fick en pratstund med Åsa på hennes första arbetsdag.

Det är din första dag på jobbet, hur känns det?
- Det är lite nervöst, men en härlig känsla att börja ett nytt jobb. Nya kollegor, ny arbetsplats, nya arbetsuppgifter.

Det är kul att ha dig här, berätta gärna lite om dig själv.
-Jag är 38 år och bor idag med min man och två barn i Saxtorp. Jag är född och uppvuxen i Lund, så det känns nästan som att komma hem igen. Jag är utbildad lärare i geografi och samhällskunskap. På fritiden brukar jag springa några kilometer i veckan. Jag umgås mycket och gärna med familj och vänner. Jag är en väldigt social person.

Vad har du gjort tidigare i ditt yrkesliv?
- Jag jobbade ett tag som lärare men började ganska snart arbeta på Stiftelsen Friends, som är en barnrättsorganisation som arbetar mot mobbning. Där har jag varit regionansvarig för region Syd och region Väst, vilket innebär att koordinera och stötta Friends utbildare och få hela den verksamheten att fungera.

Vad blir din roll och dina arbetsuppgifter på Studieförbundet Vuxenskolan?
- Som verksamhetsutvecklare kommer jag att jobba mycket med att utveckla och stärka vårt pedagogiska erbjudande till våra många samarbetsorganisationer, inte minst när det gäller samarbetet med SPF Seniorerna i Skåne. Jag kommer också att arbeta med projektet Passion för livet.

Ja, du efterträder Ann-Christine Frick som nu gått i pension efter drygt 30 år på Studieförbundet Vuxenskolan. Hur tänker du kring det?
- Att det är en stor utmaning eftersom hon har byggt upp så mycket verksamhet. Samtidigt tänker jag att jag vill sätta min prägel på arbetet och förhoppningsvis kan det tillföra något nytt och givande för Studieförbundet Vuxenskolans samarbete med andra organisationer.

Slutligen,  vad ser du mest fram emot på din nya arbetsplats?
- Det ska bli spännande att se hur jag kan använda mina kunskaper och erfarenheter från mitt arbete i en barnrättsorganisation i samarbetet med en stor seniororganisation.

Tack för pratstunden, och varmt välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan, Åsa!