Tillbaka

Världens största musikfestival i Skåne

Under en vecka i oktober arrangerar studieförbunden tillsammans Världens största musikfestival! Festivalen är till för alla genrer och alla åldrar och ska manifestera studieförbundens betydelse för det svenska musiklivet. I Skåne arrangerar studieförbunden konserter i de flesta städer under veckan.

Med Världens största musikfestival vill studieförbunden tillsammans hylla det svenska musikundret och uppmärksamma de gemensamma insatserna för musik och lärande, för folkbildningens betydelse för ett lokalt kulturliv för alla! Festivalen kommer att arrangeras över hela Sverige, så även i Skåne.

- Vi kommer att ha musikarrangemang på flera håll i Skåne och i Malmö kommer vi ge egna konserter på Beer Ditch, Moriskan och Grand under festivalveckan, säger Linus Jackson på Kulturfabriken i Malmö som håller i trådarna i Skåne.

Hela Sverige är ett festivalområde och under veckan kommer studieförbunden att tillsammans ljudlägga Sverige med en stor mängd konserter och öppna scener. Världens största musikfestival är ett försök att slå världsrekord med målet att genomföra flest antal musikarrangemang på flest antal orter.

- Tillsammans med de andra studieförbunden har vi en tredagars utomhusscen i Enskifteshagen. Vi planerar också en filmvisning tillsammans, under namnet Musikglappet som är vårt gemensamma jämställdhetsinitiativ, säger Linus Jackson.

I Skåne har projektgruppen satt upp en egen vision om en jämställd festivalvecka och få in lika många tjejer som killar i de band och bland de musiker, sångare eller DJs som medverkar.

Under onsdagen upplåter den nya och omtalade musikscenen Malmö Live en scen åt Världens Största Musikfestival, där studieförbunden tillsammans kommer bjuda på ett antal olika liveband.

- Malmö Live vill sprida musik och ger oss därför en scen under en hel dag. Det känns verkligen kul och alla som uppträder där kan känna sig som ”för-förband” till Bob Dylan, som uppträder på Malmö Live på lördagen 10 oktober, säger Linus Jackson

Läs mer om och engagera dig i Världens Största Musikfestival på deras hemsida.