Tillbaka

Världsparkinsondagen 2018 i Skåne

Ökat välbefinnande. Det är temat för årets stora event på Världsparkinsondagen 11 april, som Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar tillsammans med Parkinson Skåne och Lunds universitet för elfte gången. Det är en unik och populär chans för allmänheten att ta del av några av Sveriges ledande Parkinsonforskare.

Att leva med Parkinsons kan se väldigt annorlunda ut från en person till en annan. Symtomen är skiftande och drabbar människor olika hårt.  De forskare som har bjudits in att föreläsa på Världsparkinsondagen i Lund i år, berättar utifrån sin forskning om hur man med olika åtgärder kan öka sitt välbefinnande.

- Det är en fantastisk tillgång för oss att vi har så bra relationer med Lunds universitet, så att vi kan erbjuda våra medlemmar, politiker och andra intresserade ett program med så hög kvalitet, säger Monica Vikingsson, ordförande för Parkinson Skåne.

Bland de medverkande forskarna i år märks Sara Hall som forskar kring Parkinson och demens, Tomas Deierborg som kommer att föreläsa om att motverka trötthet och Lucie Forester som forskar om den så viktiga kommunikationen och de problem med tal och att hitta orden som ofta följer med Parkinsons sjukdom.

- Vi hälsar alla varmt välkomna till en dag som vi lovar kommer att bli oerhört intressant för alla som har Parkinsons sjukdom i sin närhet, säger Monica Vikingsson.

Program för Världsparkinsondagen 11 april i Lund hittar du här.

Anmäl dig till Världsparkinsondagen här


Information om trafikstörningar
På grund av spårvägsbygget i Lund kommer E22(mellan trafikplatserna Gastelyckan och Lund norra) vara stängd under tiden 5-19 april.
I nedanstående länk från Lunds kommun finns information om alternativa vägar vid Världsparkinsondagen den 11 april.
http://sparvaglund.se/e22/omledningsvagar-for-biltrafiken/