Digital folkbildning

Studieförbundet Vuxenskolan ställer nu om en stor och växande del av vår verksamhet, från fysiska möten till digital folkbildning online. 

Gå en distanskurs hemifrån eller starta en egen distanscirkel! Du kan välja mellan en mängd olika ämnen och områden. Här samlar vi våra olika digitala erbjudanden för folkbildning på distans, längre ner på sidan hittar du länkar till alla kurser, föreläsningar och kultur som ges på distans och online.

Få tips och stöd i att hålla möten och cirklar på distans! Vi engagerar en stor mängd cirkelledare och samarbetar med många föreningar och organisationer som också behöver ställa om sin verksamhet. Som ett stöd har vi samlat en rad tips på digitala verktyg, studiematerial  och mötesteknik för digitala möten.

Följ våra Facebooksidor. Där ger vi olika livesändningar som streamade konserter, quiz och allsång. Vi ger också tips på digitala arrangemang och studiematerial.
SV Skåne på Facebook
SV Lundabygden på Facebook
SV Malmö på Facebook
SV Skåneland på Facebook

Kurser och kultur online

Vi erbjuder ett växande antal kurser, föreläsningar och kulturprogram online.  Här hittar du länkar till kurser och kultur såväl i Skåne som hela landet.

Till kurser och kultur online

Digitala verktyg

Det är många som undrar vilka verktyg man kan använda för att gå över till digital folkbildning. Här har vi samlat ett antal verktyg som en hjälp.

Till de digitala verktygen

Tips för digitala möten

Här har vi samlat tipslistor för att hålla bra digitala möten, att livesända arrangemang och saker att tänka på inför ett digitalt årsmöte.

Ta mig till tipsen

Starta digitala cirklar tillsammans

Du kan enkelt starta en egen digital studiecirkel eller kurs tillsammans med andra. Kanske har du en egen idé du vill genomföra, eller så vill du använda något av våra färdiga studiematerial.

Här hittar du tips!