Starta digitala cirklar tillsammans

Studieförbundet Vuxenskolan har flera färdiga upplägg på studiecirklar och kurser som du kan starta digitalt tillsammans med andra. Du hittar tips på studiematerial och ämnen här nedan. 

Har du en idé om ett ämne som du vill starta en cirkel eller kurs i tillsammans med dina vänner eller med andra så går den med all säkerhet att genomföra. Kontakta oss så hjälper vi dig igång med en arbetsplan och digitala verktyg ni behöver. Mejla skane@sv.se och presentera kort din idé och vilken kommun du bor i så slussar vi dig rätt.

Föreningar och organisationer som samarbetar med oss har möjlighet att låna teknik för filmade utbildningar. Vi har byggt upp en studio i våra lokaler i Lund och erbjuder samverkande föreningar att spela in eller direktsända informationsmöten och interna utbildningar på distans. Vill ni arrangera och sända konsert, föreläsning eller annat evenemang som riktar sig till allmänheten kan ni få hjälp med administration, bokningar, teknik och lokaler. 

 

Tips på cirklar och ämnen som passar digitalt

Seniorsurfarskolan - Bygger på SVTs populära program Seniorsurfarna med fyra av Sveriges mest folkkära personer, Claes Malmberg, Marianne Mörck, Björn Hellberg, Ewa Fröling samt programledaren Kattis Ahlström. De hjälper seniorer att gå från mer eller mindre digitala oskulder till fullfjädrade seniorsurfare.

Hållbara tillsammans! - Passa på att samla familjen eller vänner för att börja tänka mer hållbart. Det här är sex tillfällen som garanterat kommer att lära dig mer om vad du kan göra inom vardagliga områden som mat, resor, konsumtion och energianvändning. Varje tillfälle har en tydlig form och rymmer både fakta och diskussion och övningarna är kreativa och roliga.

Inspirationskatalog 2020-2021 - Inspiration för studiecirklar till dig som är medlem i SPF Seniorerna. Varje år tar vi fram en katalog med tips på böcker, filmer, aktuella ämnen och annat som kan användas i studiecirklar. Många av dem passar utmärkt att hållas digitalt på distans. Den här korta filmen ger dig 3 tips på cirklar att starta digitalt.   

Bokcirkel - Perfekt för dig som längtar efter att få prata med andra om böcker och läsning. Samla några personer, välj böcker ni vill läsa och träffas online regelbundet för att reflektera – vad vill författaren säga? resonera – vilka känslor väckte boken? få nya insikter – vad står mellan raderna?