Tillbaka

Att stötta unga kring psykisk hälsa

En kväll om normer, ångest och sexualitet

Förlaget OLIKA och Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar en kväll för dig som vill veta hur du ska stötta unga kring psykisk hälsa. Det blir en kväll - tre föreläsningar!

Mer än dubbelt så många ungdomar lider av psykisk ohälsa i dag som för tio år sedan. Nina Rung, Inti Chavez Perez och Leone Milton talar om ungas psykiska hälsa utifrån sina respektive expertområden. Kvällen riktar sig till dig som arbetar med unga eller är förälder.

Torsdag den 3 maj 17.30-20.00 Polhemskolans Aula, Trollebergsvägen 41 Lund
Föreläsningen är kostnadsfri, först till kvarn gäller! Utebliven avanmälan debiteras 300 kr.

Anmälan här senast 27 april

Om talarna:
Nina Rung. Kriminolog. Föreläser om könsnormer, våld i nära relation och sexualiserat våld. Grundare till Huskurage och har arbetat som utredare hos Stockholmspolisen.

Inti Chavez Perez. Utbildad i andrologi och har arbetat som journalist. Författat böckerna Respekt och Lätta sexboken. Regeringen utsåg Inti till expert i den statliga utredningen Män och jämställdhet.

Leone Milton. Författare och journalist. Har genom boken "Ta makten- för att det funkar!" spridit metoder till unga som hjälper dem att lättare ta makten över hur de mår. Boken är inspirerad av perspektiv som ACT, self-compassion och mindfullness och är utgiven på Olika förlag.

Frågor besvaras av emma.erikssonolsson@sv.se