Tillbaka

Bli en Lättläst politiker

- och nå fram till fler i valrörelsen

22 november 2017
Frukost från kl 8.00 | Program kl 8.30-9.30
Fabriksgatan 2F, Lund  | 3 minuter från Lund C
Anmäl dig här senast 20/11 | Kostnadsfritt | Begränsat antal platser

På detta frukostseminarium (smyg)lanserar vi Studieförbundet Vuxenskolans nya onlineutbildning "Bli en Lättläst politiker" som blir klar inom kort. Du får en förhandstitt på materialet, kunskap om vår valsatsning Mitt val och varför det är viktigt med lättläst samt några enkla tips och tricks på vägen till att bli en Lättläst politiker.

Det ingår i demokratins DNA att så många som möjligt ska vara med och bestämma. Men för att lyckas med det måste partierna kunna ge information så att alla väljare förstår. Vår målsättning är att partierna ska ha lokal valinformation på Lättläst i alla skånska kommuner i valrörelsen nästa år.

Studieförbundet Vuxenskolan tar därför just nu fram en ny och helt unik onlineutbildning för partierna. Utbildningen ger enkla tips på hur du konkret ska gå till väga för att personer med funktionsnedsättning ska kunna ta del av partiets information inför valet.

Tipsen är användbara även för personer som är nybörjare i svenska språket. Se till att ditt parti har lättläst information om era ståndpunkter på lokal och regional nivå.

Dagens medverkanden: Kjell Stjernholm, verksamhetsutvecklare inom funktionsrätt, Studieförbundet Vuxenskolan, tillsammans med Malin Andersson, Mulle Negash och Alice Papiernik-Lundh, demokratihjältar i Lund.

Välkommen med din anmälan!

Anmäl dig här senast 20/11