Tillbaka

Möt oss på Seniormässan

Under tre dagar, 25-27 april, pågår Seniormässan i Malmö. Det är Sveriges största mässa för dig som vill leva ett aktivt liv och upptäcka något nytt igen. 

Vi är självklart på plats för att möta Skånes seniorer och visa på folkbildningens kraft och möjligheter. Vi fyller vår monter med prova-på-aktiviteter och möten med spännande folkbildare. Du hittar vårt monterprogram längre ned på sidan.

Du har även chans att vinna en vårlig picknick-korg i vår enkla tävling!

Du hittar oss i monter B:41, välkommen!

 

Monterprogram

Fotovägg

Besök vår fotovägg under Seniormässan där du får proffsiga tips på hur du tar bättre bilder med din mobilkamera. Passa på att ta en riktigt fin och rolig bild tillsammans med en vän!

Varje dag kl 10-16

 

IT-Café

Behöver du hjälp med att lära dig hantera din smarttelefon eller surfplatta? Träffa SeniorNet hos Studieförbundet Vuxenskolan under Seniormässan! Stöter du på problem med din mobil, finns det appar du inte får grepp om? Erfarna och kunniga handledare hjälper att dig komma igång på rätt sätt.

Chansen är stor att du träffar andra likasinnade människor som också vill lära sig mer om sina mobiler. Kanske vill ni starta en studiecirkel och fortsätta lära tillsammans?

Varje dag kl 11-12

 

Träffa en författare!

Ta chansen att träffa Limhamns-författaren Marie Lindström. På plats kommer hon att högläsa ur sina böcker. Marie berättar också om sitt skrivande och vad som brukar hända när hon besöker olika bokcirklar.

Passa på att anmäla dig till någon av våra kommande bok- och samtalscirklar med Marie på plats!

Tisdag kl 13-14 och onsdag kl 13-14

 

Knyppling för nybörjare och erfarna

Att knyppla kan liknas vid en avancerad flätning, där trådar lindas på knyppelpinnar som korsas i olika mönster ovanpå en knyppeldyna. Tekniken har använts i hundratals år för att tillverka vackra spetsar. Idag använder vi både traditionellt vitt garn och färgglada varianter för att skapa dukar, smycken, bokmärken, klädesdetaljer och annat vackert.

Tisdag kl 14-15.

 

Singlade bollar

Skapa vackra bollar med hjälp av återbrukade och överblivna textilier! Prova på den roliga hantverkstekniken där fantasin får flöda hos oss tillsammans med den omtyckte ledaren Anders Angel!

Onsdag kl 11-15

 

Måla med akryl

Prova på att måla med akryl hos oss på Seniormässan. Konstnären och kursledaren Anita Leijonberg visar med färg och med en del olika redskap hur enkelt det kan vara att göra en egen tavla.
Välkommen att prova på!

Onsdag kl 12-13

 

Lär dig binda buketter och blomsterarrangemang

Passa på att få till dig små knep att ta till hemma när du ska binda buketter och skapa härliga blomsterarrangemang! Floristen och Blomsterfén Tina Wilkinson finns på plats i vår monter och ger sina bästa tips.

Onsdag kl 15-16 och torsdag kl 10-11

 

Frivoliteter

"Knypplingens lillasyster”. Frivoliteter är en teknik för att tillverka spetsar. Med hjälp av en skyttel knyter man tunn tråd (oftast fint bomullsgarn) till vackra spetsar i olika mönster. Spetsarna kan bli till smycken, dukar, bokmärken med mera. Frivoliteter är ett mycket utrymmeseffektivt handarbete – allt du behöver får plats i ett pennskrin!

Torsdag kl 13-14

 

Prova på enkaustiskt måleri

Lär sig att måla med värme och vax, sk. enkaustisk konst. Vaxkritan eller färgen smältes på strykjärnet och sedan stryker man ut färgen på ett speciellt papper. Du får lära dig att göra en enkel landskapsmålning, allt under ledning av Ingrid Jacobsson.

Torsdag kl 14-15