Tillbaka

Nu drar årets Skånevecka för psykisk hälsa igång

PRESSMEDDELANDE - 7 OKTOBER 2022 

På måndag börjar Skåneveckan för psykisk hälsa. De senaste två åren har arrangemangen främst varit digitala, men i år bjuder vi in till arrangemang på 28 olika orter över hela Skåne.

– Psykisk ohälsa kan ibland kännas hopplöst men tillsammans kan vi göra det hoppfullt, därför har vi i år en stor mångfald av arrangemang under Skåneveckan för psykisk hälsa. En vecka där vi kan mötas, samtala, lyssna och lära, säger Katarina Hartman, chef för förvaltning psykiatri, habilitering och hjälpmedel i Region Skåne.

Skåneveckan för psykisk hälsa arrangeras varje år av Region Skåne och Studieförbundet Vuxenskolan med hjälp av kommuner och frivilligorganisationer. Syftet är att öka kunskapen och främja öppenheten om psykiska ohälsa. Årets program innehåller kostnadsfria föreläsningar, workshops, kulturarrangemang och prova-på aktiviteter både digitalt och runt om i Skåne.

– Alla som är med under veckan gör ett fantastiskt arbete. Mycket är ideellt och alla har samma mål och önskan om att hjälpa. Många av oss som arbetar med det här vet hur viktigt och avgörande det kan vara att få känna att man inte är ensam, säger Jenny Sjöö, projektledare på Studieförbundet Vuxenskolan som samordnar programmet.

Läs hela pressmeddelandet på Region Skånes pressrum