Tillbaka

Rebecca är ny utvecklingsledare och brinner för samhällsförändring

Hej Rebecca Sjöstrand, du är ny utvecklingsledare hos oss på Studieförbundet Vuxenskolan i Skåne. Välkommen!
Tack så mycket!

Det är roligt att ha dig på plats. Du har bara hunnit jobbat ett par dagar nu, men hur känns det?
Det känns toppen, jag är så himla glad att få börja jobba hos SV Skåne och så förväntansfull både för att komma igång med jobbet och att lära känna alla engagerade kollegor, föreningar och deltagare i Skåne.

Vem är du, berätta gärna lite kort om dig själv
Jag är 30 år gammal och ursprungligen från Stockholm men bor sedan 2011 i Malmö. Jag har mycket energi och är en social och glad person som tycker om att umgås med nära och kära. Jag är väldigt intresserad av och tar del av mycket populärkultur, jag dansar modern dans och tar pianolektioner sedan två år. Och så älskar jag att bada i havet.

Jag är samhällsvetare i grunden och har en kandidatexamen i utvecklingsstudier från Lunds universitet. I grund och botten brinner jag för samhällsförändring, och är väldigt engagerad i frågor som rör jämställdhet och allas lika värde.

Du kommer alltså att arbeta som utvecklingsledare, vad innebär det och vad kommer jobba med?
Som utvecklingsledare kommer jag arbeta med kompetensförsörjning och cirkelledarutbildning för SV Skåne, både på regionförbundet och avdelningarna. Det innebär att jag kommer utvärdera befintliga kompetensområden, ta in önskemål kring utvecklingsområden och såklart koppla an till Folkbildningsrådets styrdokument. All vår kompetens på SV ska på olika sätt genomsyra all vår verksamhet, så det är viktigt att löpande granska och utveckla oss själva.

Utöver det kommer jag driva folkbildningsinsatser mot våra medlems- och samarbetsorganisationer, och göra omvärldsbevakningar för nya insatser och samarbetsmöjligheter. Jag är en nyfiken, kreativ och handlingskraftig person, så ser verkligen fram mot att tillsammans fortsätta det engagemanget i Skåne.

Vad har du arbetat med tidigare, vad har du med dig för erfarenheter till ditt nya jobb?
Jag kommer senast från en projektledartjänst på Region Skånes Kunskapscentrum för demenssjukdomar, där jag det senaste året drivit verksamheten Migrationsskolan och arbetat med jämlik demensvård för utrikes födda. Innan dess var jag under tre år projektledare för Storasysters projekt Hela Mig som fokuserade på sexuell hälsa kopplat till erfarenhet av sexuella övergrepp, och dessförinnan arbetade jag på Unga Allergiker.

Jag har alltså en ganska bred ämneskompetens men där jag ser en tydlig röd tråd kring jämställdhet, jämlikhet, inkludering och hälsa på olika sätt. Den kunskapen och mitt engagemang i de frågorna tillsammans med att jag är en lyhörd och påhittig projektledare tror jag kommer väl tillpass även i jobbet som utvecklingsledare.   

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?
Jag är framförallt så glad att få vara i folkbildningsrörelsen som jag varit så nyfiken på att ge mig in i en längre tid. Jag ser fram emot att få vara med och bevara den fantastiska folkbildningstradition som gjort och gör så mycket för demokratin och jämlikheten i Sverige, och tillsammans med resten av SV få utveckla folkbildningen vidare.  

Tack för pratstunden Rebecca, lycka till och hoppas du ska trivas hos oss!
Tack själv! Om ni som läser har någon rolig idé kring samverkan eller projekt ni vill göra tillsammans får ni gärna höra av er till mig, ni når mig på rebecca.sjostrand@sv.se. Hoppas vi hörs!