Tillbaka

Rekordmånga arrangörer till Skåneveckan

När registreringen av programpunkter till årets Skånevecka för psykisk hälsa stängdes stod det klart att det är rekordmånga arrangörer som står bakom det 80-tal arrangemang som hålls runt om i Skåne vecka 41.

Trots att det fortfarande är sommar sjuder engagemanget för psykisk hälsa bland aktörerna i Skåne. Den 17 augusti var det deadline för att lämna in arrangemang till programmet för årets Skånevecka och som vanligt trillade anmälningarna in i en strid ström de sista dagarna.

- I år är det fler arrangörer med och bidrar än vad vi sett tidigare, samtidigt som det är något färre programpunkter än förra årets rekordår. Det är en välkommen bekräftelse på att vi samverkar i allt större utsträckning, kommenterar Jenny Sjöö som är projektledare för Skåneveckan hos Studieförbundet Vuxenskolan.

Närmare 50 arrangörer kommer tillsammans under veckan att erbjuda ett 80-tal olika arrangemang i form av föreläsningar, filmvisning, konserter och mycket mer. 

 - Nu är årets program snart redo för tryck och precis som tidigare år kommer det att hållas en mängd olika arrangemang på temat psykisk hälsa runt om i hela Skåne under veckan.  I början av september kommer programmet att skickas ut från tryckeriet. Så håll utkik!, uppmanar Jenny Sjöö.

Skåneveckan för psykisk hälsa äger rum 8 - 14 oktober. Veckan som uppmärksammar olika aspekter av psykisk hälsa och syftar till att skapa öppenhet och förbättra attityder kring psykisk ohälsa hålls för nionde året i rad. Studieförbundet Vuxenskolan har uppdraget att samordna och utforma programmet, som består av ett stort antal programpunkter som arrangeras av fristående aktörer.