Lättläst version saknas
Tillbaka

Program för Helsingborg, Ängelholm och Landskrona

     

 

 

Hämta hela programmet som pdf här! 

 

 

Helsingborg

Världsdagen för psykisk hälsa i Helsingborg
- onsdagen den 10 oktober, klockan 12:30-18:00

Föreläsningar och mingel på temat återhämtning erbjuds när på Världsdagen för psykisk hälsa uppmärksammas i Helsingborg under ledning av Niklas Ekdal.
Dunkers Kulturhus, Kungsgatan 11, Helsingborg

Ung, frisk och pigg? Eller?
- torsdagen den 11 oktober, klockan 08:30-12:00

Vart ska du som är ung och mår dåligt vända dig för att få rätt stöd i rätt tid? Vad kan du göra själv för att förebygga psykisk ohälsa? Vad kan du göra som kompis, anhörig eller lärare?
Anmälan: david.bergstrom@helsingborg.se, senast den 5 oktober
Nicolaiskolan (Kultursalen), Studievägen 2, Helsingborg

SlowDown - det är först när du stannar upp som du är på väg.
- fredagen den 12 oktober, klockan 12.00-13.00

Vi tror alla människor vill och kan må bra. När vi tar eget ansvar och tränar oss i förmågor kan vi utvecklas hållbart. Vilket alltid börjar inifrån. SlowDown bidrar till detta.
Genom SlowDown stimuleras hjärnan och kroppen mer allsidigt så att vi kan må bättre och utvecklas i den riktning vi önskar. SlowDown bidrar till ökad medvetenhet om dig själv ger dig verktyg att hantera obalanser som stress, värk, oro, trötthet m.m.
Under föreläsningen ger Maria Nilsson från Möjlighetsmolnet dig en introduktion i SlowDown och hur du med långsamma rörelser utifrån dig själv och en medveten andning kan påverka dina mentala och fysiska resurser som du har inom dig.

Du kan välja på två varianter av föreläsningen: Den första halvtimmen ger dig den teoretiska delen av vad SlowDown är. För dig som har möjlighet att stanna kvar hela föreläsningen (60 minuter) så kommer du också få exempel på hur det utförs rent praktiskt. Välj det som passar dig.
För mer information om SlowDown: myslowdown.com
Anmälan till: maria@mojlighetsmolnet.se (max 40 platser, först till kvarn)
Mindpark Bredgatan 11 Helsingborg (Auditoriet)

Ängelholm

Guidad Meditation med Jessica Lantz
- måndagen den 8 oktober, klockan 13:15

Guidad Meditation med Jessica Lantz. Genom meditation kan du stressa ner och landa i dig själv. Du kan också lära känna dig själv och ditt inre samt komma till insikt. Tankar, känslor, behov, kropp och själ hänger samman. Meditation är läkande för kropp och själ. Under avslappning guidar jag dig igenom meditationen. Hjärtligt Välkomna!
Åsbogatan 40, Ängelholm

Passion för livet - en studiecirkel
- måndagen den 8 oktober, klockan 14:00

Marianne Jönsson informerar om en studiecirkel som handlar om hälsa och livskvalitet som erbjuds på Willans Träffpunkt. Cirkeln innebär att man träffas i olika livscaféer och pratar och delar med sig kring olika teman:
1. Vad är det friska och naturligt åldrande? 2. Fysisk aktivitet 3. Förebygga fall 4. Mat och dryck 5. Social gemenskap
6. Läkemedel. Willans träffpunkt bjuder på kaffe!
Anmälan till Hanna Gustavsson (aktivitetssamordnare), tel. 0431-87 000 senast ons 3/10
Willans träffpunkt, Åsbogatan 40, Ängelholm

Träffpunkt Café Omtanken - Balansera mera
- onsdagen den 10 oktober, klockan 14:00

Varannan vecka träffas vi på Rönnero och temat för dagen är socialstyrelsens kampanj Balansera mera och hur du kan undvika fallolyckor. Vi går igenom fallförebyggande övningar, går tipsrunda och dricker kaffe tillsammans.
Anmälan till Helena Landin-Nilsson (aktivitetssamordnare), telefon 0431-87 000 senast ons 3/10
Nybrovägen 5, Ängelholm

Invigning av träffpunkt Café Omtanken på Södra Utmarkens bibliotek
- torsdagen den 11 oktober, klockan 14:00

Invigning av mobila träffpunkten Café Omtanken som är en mötesplats för dig som är senior. Vi träffas varannan vecka och erbjuder ett varierat utbud av aktiviteter så som fikastunder, föreläsningar, underhållning m.m.
Anmälan till Kristina Öhrn, telefon  0431-87 000 senast tors 4/10
Södra Utmarkens bibliotek, Tivoligatan 21, Ängelholm

 

Landskrona

Mina ord till dig som är anhörig
- onsdagen den 10 oktober, klockan 18:00

Rebecca Anserud har satt ett ansikte på bipolär sjukdom i Sverige och är idag en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare inom psykisk ohälsa och syns ofta i media. Under denna föreläsning ger Rebecca tips till dig som anhörig. Hon utgår från egna erfarenheter om att hennes anhöriga i perioder varit medberoende och att hon själv har varit anhörig i många svåra situationer.
Under åren i branschen rörande psykisk ohälsa har jag märkt hur anhöriga faller mellan stolarna och blir en bortglömd grupp. Nästan alla krissamtal som jag tagit emot är anhöriga som inte vet vad de skall ta sig till. Anhöriga måste få mer plats och stöd. Vem hjälper den som hjälper?
Träffpunkt Fröjdenborg, Artillerigatan 5, Landskrona