Lättläst version saknas
Tillbaka

Program för Kristianstad, Osby och Nävlinge

     

 

 

Hämta hela programmet som pdf här!

 

 

 

Kristianstad

ÖPPET HUS på LARO i Kristianstad
- måndagen den 8 oktober, klockan 13:00

Välkomna till vårt 10-års jubileum på Vuxenpsykiatrimottagningen LARO (läkemedelassisterad rehabilitering för opioidberoende). Vi kommer att bjuda på lättare förtäring och informera om arbetet som görs på vår mottagning!
J A Hedlunds väg 11, vån 6, Kristianstad

Att arbeta med hund som en resurs
- tisdagen den 9 oktober, klockan 10:00

Jessica Svensson, Social tjänstehundsförare delar med sig av sin arbetsvardag och hur det är att arbeta som social tjänstehundsförare. Jessica har en bred erfarenhet av arbetet med olika målgrupper.
Vad innebär yrket? Vad är hunden och hundförarens uppgift i mötet med tredje person? Vilken typ av hund är lämplig för yrket? Vad ska hunden kunna? Vad är viktigt att tänka på i mötet med tredje person? Vad innebär hundens välfärd? Kan jag bränna ut min hund? Vad innebär det att ta in en hund i verksamheten? Hur kan arbetsplatsen säkerställas? Hur ska arbetsplatsen hantera eventuell hundrädsla och allergier?
Detta är en föreläsning där du får med dig en inblick och verktyg för hur det är att arbeta som social tjänstehundsförare samt vad det innebär för verksamheten som väljer att arbeta med hund som en resurs. Under föreläsningen finns även Pyrenéerhunden Hicko, social tjänstehund med på plats, där dom som vill får tillfälle att vara nära hunden och känna upplevelsen av ett lugn genom att klappa den vita mjuka pälsen.
Anmälan till ann.marie.juhlin@sv.se senast den 5/10
Studieförbundet Vuxenskolan, Östra Vallgatan 10, Kristianstad

Öppet hus på Mötesplats Norreport
- tisdagen den 9 oktober, klockan 12:00-19.00

I ett samarrangemang mellan Arbete och Välfärdsförvaltningen, Omsorgsförvaltningen och patient-och brukarföreningar bjuds ni in till Öppet Hus på Mötesplats Norreport, Kristianstad. Under eftermiddagen/kvällen informerar Vuxenvården, Vändpunkten, budget-och skuldrådgivare. DISA berättar om sina intryck och erfarenheter från cafékvällar. CM-kund berättar om erfarenheterna av att ha Case Manager. Ungdomsgruppen SYNAS finns på plats.
16.30 ges föreläsningen av och med Kerstin Evesson ”Att leva med OCD - Min berättelse”
Flera lokala patient-och anhörigföreningar finns på plats!
Ni bjuds på dryck och tilltugg! Ingen föranmälan krävs!
Mötesplats Norreport, Norretullsvägen 5, Kristianstad

 

Ett bipolärt hjärta
- tisdagen den 9 oktober, klockan 18:30

Rebecca Anserud har satt ett ansikte på bipolär sjukdom i Sverige och är idag en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare inom psykisk ohälsa och syns ofta i media. Under föreläsningen berättar hon blottande och modigt om sina erfarenheter av bipolär sjukdom och vågar bjuda på sig själv. Publikens reaktioner resulterar i både skratt och tårar och lämnar ingen oberörd!
PUNKTER UR FÖRELÄSNINGEN
• Livet förändrades över en natt, hur stor påverkan har bipolär sjukdom?
• En historia om manier, depressioner, självmordstankar och psykoser
• Sjukdomen är förförisk, hur fick hon sjukdomsinsikt?
• Psykisk ohälsa är vanligt – bort med skammen
• Vad fick Rebecca att välja livet?
• Ingen är hopplös – se hoppet i varje människa.
Regionmuseet, Stora torg, Kristianstad


Osby

#Suziopaten - Enjoy the silence
- onsdagen den 10 oktober, klockan 18:00

#Suziopaten är ett transmedialt projekt med syfte att avstigmatisera mental ohälsa bland unga kvinnor. Manuset är skapat utifrån Suzi Lindell Bergmans egna liv och erfarenheter. Webserien #Suziopaten handlar om Ess, en nydiagnosticerad Riot Grrrl som efter ett misslyckat självmord försöker bli fri från sin ångest och lära sig acceptera sitt "different state of mind".
Ett arrangemang av ABF Skåne Nordost, ABF Skåne, Osby Kommun.
Biblioteket, Östra Järnvägsgatan 16, Osby


Nävlinge

Natur och djur kan ge psykisk hälsa
- onsdagen den 10 oktober, klockan 15:30-18:00

Öppet hus där du får du uppleva naturen, gårdsmiljön, fika och träffa hästarna. Vi berättar om Naturunderstödd terapi, NUR, som erbjuds till personer sjukskrivna för psykisk ohälsa genom Region Skåne.
Anmälan
via sms till 076-2080101 eller e-post till b-m@kluvhult.se
Nävlinge-Maglehult 2581, Nävlinge