Nyhetsbrev nr 1 2015

 
Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan Skånes första nyhetsbrev! Du som får det har under det senaste året varit i kontakt med Studieförbundet Vuxenskolan i Skåne. Vi vill gärna ge dig möjligheten att få nyheter från vår verksamhet. Vi hoppas att du tycker att det är intressant. 

I vårt nyhetsbrev vill vi spegla den betydelse som vår verksamhet har för människor, organisationer och samhällen i Skåne. Här får du nyheter, aktuell information, reportage och porträtt från vår verksamhet i Skåne. 

Tipsa gärna andra om nyhetsbrevet. 
Vill du avsluta din prenumeration gör du det längst ned i brevet.

I det här nyhetsbrevet kan du läsa om:
  • Efter Mitt Val - Nu röstar åtta av tio
  • Vi har en ny hemsida
  • Ny kraft till Sveriges eldsjälar
  • Växande Läskraft
  • Vårens aktuella kurser
Efter Mitt Val - Nu röstar åtta av tio
Med ambitionen att öka valdeltagandet bland personer med intellektuell funktionsnedsättning genomförde Studieförbundet Vuxenskolan folkbildningsinsatsen Mitt Val 2014. Undersökningar från tidigare val har visat att bara två av tio i gruppen röstat. Bland de 280 personer som deltog i Mitt Val var valdeltagandet nu ca 80 %

- Mitt Val var en riktigt bra satsning. Ur demokratisk synpunkt är det helt avgörande att fler gör sin röst hörd och att fler perspektiv hörs i valdebatten. Resultatet var dessutom mycket lyckat, bland dem som deltog var valdeltagandet högt. Jag hoppas att jag nästa valrörelse ska få uppleva fler tillfällen som det i Kristianstad 2014, säger riksdagsledamot Christer Nylander (FP). Läs artikeln
  
Vi har en ny hemsida
Nu har vår nya hemsida lanserats, men en helt ny layout och användarvänlighet. Via hemsidan är det nu mycket lätt att hitta de kurser som intresserar dig och som ges i närheten.

Hemsidan ger oss också bättre möjlighet att visa upp vår verksamhet och den betydelse vi har får många. Via vår hemsida hittar du enkelt till våra lokalavdelningar i Skåne.

Besök gärna www.sv.se/skane


 
  
Ny kraft till Sveriges eldsjälar
Vi vill att eldsjälarna i föreningslivet ska fortsätta brinna. Därför har vi tagit fram en box med studiematerial inom ledarskap, föreningsutveckling, kommunikation, projektarbete och arrangörskap.

Vi kallar boxen "Ny kraft till Sveriges eldsjälar". Här finns möjligheter för både stora och små, nya och gamla föreningar att hitta ny kraft och nya metoder i sitt arbete.

Vi hjälper till att utbilda ledare, bistår med vårt kontaktnät och kan skräddarsy utbildningar efter organisationens egna önskemål och behov. Läs om föreningsboxen
 
  
Växande Läskraft
Läskraft är en växande verksamhet med högläsning för personer med demens som genomförs av ideella krafter på äldreboende.

Högläsarna blir utbildade i Studieförbundet Vuxenskolans regi, tillsammans med respektive kommuns demenssjuksköterska och biblioteken. I Trelleborgs kommun finns till exempel ett stort samarbete med Frivilligcenter.
Läs artikeln

  
Vårens aktuella kurser
Vi arrangerar varje år en mängd utbildningar och föreläsningar tillsammans med våra regionala medlemsorganisationer och för våra cirkelledare.

På vår hemsida hittar du alla aktuella utbildningar, föreläsningar och annat som är på gång hos SVs regionförbund i Skåne.

Här finns allt från skånskt yllebroderi till ledarskap i vår tid och utbildning för cirkelledare.
Titta bland våra kurser
 
Twitter
Twitter
Facebook
Facebook
Copyright © 2015 Studieförbundet Vuxenskolan Skåne, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp