Lättläst version saknas
Tillbaka

Program för Kristianstad

 

måndagen den 7 oktober


Mia Börjesson: Hälsofrämjande föräldraskap

Hur kan vi ge unga ett bättre självförtroende och hjälpa dem bygga ett psykologiskt immunförsvar? Mia Börjesson, socionom, föreläsare och författare, berättar om kreativa metoder och rätt verktyg för ett hälsofrämjande föräldraskap.
Klockan: 18:00 – 20:00, Österänggymnasiet, Sjövägen 30, Kristianstad


Ett bipolärt hjärta

Välkommen till en föreläsning med Rebecca Anserud, känd författare som öppet berättar om sitt liv med bipolär sjukdom. Rebecca Anserud är idag en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare inom psykisk ohälsa och syns ofta i media.
Klockan 18:00 – 20:00, Kulturkvarteret, Stora salen, Kanalgatan 30, Kristianstad

 

onsdagen den 9 oktober


"Där satt ju dårarna"
Filmskaparen Mattias Wellander Löfgren vill bidra till att avstigmatisera psykisk sjukdom. Filmen Sankt Lars sjukhus "Där satt ju dårarna" handlar om fem patienter som öppet berättar om sin tid på St Lars. Film och samtal.
Klockan 14:00 – 16:00, Kulturkvarteret, lilla salen, Kristianstad.
K
lockan 18.00 – 20:00, Kulturkvarteret, stora salen, Kristianstad.


Chatta med psykiatrins politiker
Passa på att ställa frågor eller komma med förslag på förbättringar. Från Region Skånes nämnd för psykiatri medverkar bl a ordförande Per Einarsson (Kd), 1:e vice ordf Charlotte Bossen (C) och 2:e vice ordf Maria Nyman Stjärnskog (S).
Klockan 17:00 – 20:00, chatten hittar du på: skane.se/skaneveckan

torsdagen den 10 oktober


Skärmen, hjärnan och krafterna bakom

Hjärnforskare Sissela Nutley föreläser och tillsammans med musikalen ”Det syns inte” kombineras kunskap på ett öppet och underhållande sätt om vad som händer i våra hjärnor och med vårt mentala mående i en allt mer digitaliserad tillvaro. Dialogtorg, fika och mingel öppnar upp för samtal kring vår psykiska hälsa
Klockan 15:00 – 19:00, Lilla salen, Kulturkvarteret, Kanalgatan 30 Kristianstad. Livestreamas på https://www.sv.se/skaneveckan/live


Filmen om (H)järnkoll Skåne
Filmen handlar om (H)järnkoll Skånes arbete att minska fördomar och öka förståelsen för psykisk ohälsa. Vi möter personer som lever med psykiska diagnoser och funktionsvariationer och hör om deras liv. Efteråt samtalar vi om filmen.
Klockan 18:00 – 20:00, Hörsalen, Regionmuseet, Stora torg, Kristianstad
Anmälan senast 9/10 till kontakt@hjarnkollskane.com

 

fredagen 11 oktober

Inte ett öga torrt
Du kommer få en inblick i hur ett liv kan bli efter en uppväxt i en dysfunktionell familj, i ett samhälle som inte reagerar, när man blir kallad hopplös av personal och helt tappar tron på sig själv. Du får följa med på Bodils resa från hopplös till betydelsefull, med en röst som kan ge andra hopp och dig som professionell ett redskap på vägen till ett gott bemötande.
klockan 09:00 - 11:30, Vinterstallet, Norretullsvägen 5, Kristianstad
Anmälan till: Bodilnilsson82@gmail.com