Tillbaka

Program för Skurup

 

måndagen den 7 oktober


Föreläsning av Marie-Louise Kvist, barnombud

Marie-Louise Kvist arbetar som barnombud på vuxenpsykiatrin och kommer beröra frågorna: Hur arbetar psykiatrin med barn som anhöriga till föräldrar med psykisk ohälsa? Vilka är risk och skyddsfaktorerna att beakta när en förälder har psykisk ohälsa?
Klockan 15:15 – 16:15, Biorama, kommunhuset, Stora Torggatan 4, Skurup


Öppet hus i aktivitetshuset POMONA
Pomona riktar sig till personer (18-65 år) med psykisk ohälsa. Pomona erbjuder meningsfull sysselsättning, vilket innebär aktiviteter utifrån egna förmågor och individuellt uppsatta mål. Syftet är att vara delaktig i återhämtningsprocessen genom arbetsuppgifter, gemenskap, delaktighet och ansvar. Pomona har även en Loppis- och hantverksbutik, dit andra kan skänka saker eller där våra egengjorda hantverk är till försäljning. Under öppet hus dagarna bjuder Pomona på kaffe och kakor.
Arrangemanget erbjuds även den 8 oktober, 9 oktober, 10 oktober och 11 oktober.
Klockan 13:00 – 15:00, Aktivitetshuset Pomona, Kyrkogatan 31, Skurup

 

Öppet hus på Öppenvården
Välkommen till öppet hus på Öppenvården, Resurscentrum i Skurup. Vi som arbetar här är familjebehandlare, missbruksbehandlare och boendestödjare. Vi träffar enskilda och familjer med olika svårigheter som de behöver stöd kring. Är du nyfiken på vad öppenvården gör så titta gärna in på en fika.
Arrangemanget erbjuds även den 8 oktober, 9 oktober, 10 oktober och 11 oktober.
Klockan 10-00- 12-00, Fiskaregatan 5, Skurup

onsdagen den 9 oktober


Att finna hoppet och komma tillbaka

Annika Östberg satt 28 år i ett amerikanskt fängelse, dömd för mord. Hennes föreläsning handlar om att komma tillbaka. Om att finna hopp och en framtid trots ett mörkt förflutet.
Klockan 15.15 – 16:15,
Biorama, Stora torggatan 4, Skurup


Chatta med psykiatrins politiker
Passa på att ställa frågor eller komma med förslag på förbättringar. Från Region Skånes nämnd för psykiatri medverkar bl a ordförande Per Einarsson (Kd), 1:e vice ordf Charlotte Bossen (C) och 2:e vice ordf Maria Nyman Stjärnskog (S).
Klockan 17:00 – 20:00, chatten hittar du på: skane.se/skaneveckan