Skåneveckan Live

Under Skåneveckan för psykisk hälsa 2018 filmades ett antal programpunkter.

The Woman behind WomanMandy Von Appen, konstnär, berättar om sin uppmärksammade utställning ”Woman”, sin resa med psykisk ohälsa samt vilken roll skapandet har för hennes välmående.

Att leva nära någon med beroende, psykisk ohälsa eller liknandeVad innebär det för mig att vara anhörig, vilka konsekvenser får det i mitt liv? VAD BEHÖVER JAG? En föreläsning om hur jag kan påverkas av att leva under dysfunktionella förhållanden och hur jag kan bryta och frigöra mig från denna påverkan, oavsett vad andra gör. Föreläser gör Torbjörn Johannesson, alkohol- drog och familjeterapeut på Nämndemansgårdens anhörigcenter. Han arbetar även med sorgebearbetning (licensierad av Svenska institutet för sorgebearbetning).

En kväll om självskadebeteende och ätstörningar

 

En föreläsning om självskadebeteende och ätstörningar ur ett egenupplevt perspektiv. Föreläsare Hanna Hildeman delar med sig av sin resa och väg ur från ett självdestruktivt liv. Föreningen SHEDOs ordförande Jessica Andersson och projektledare Conny Allaskog presenterar SHEDOs arbete med självskadebeteende och ätstörningar. Avslutningsvis sker en frågestund med publiken.

Fontänbubbel - bakom kulisserna

 

Följ med bakom kulisserna när podcasten Fontänbubbel hade sin premiär i Lund.