Lättläst version saknas

Skåneveckan för psykisk hälsa

10-16 oktober 2022

Nu har vi släppt programmet för Skåneveckan för psykisk hälsa 2022!

Skåneveckan för psykisk hälsa är en vecka fylld av seminarier, föreläsningar och kulturarrangemang på temat psykisk hälsa. Den genomförs under vecka 41 varje år, i samband med Världsdagen för psykisk hälsa.

I år erbjuder veckan 154 olika arrangemang till Skånes invånare. De allra flesta hålls fysiskt, endast 18 stycken är enbart digitala. Det finns alltså en stor längtan och vilja att återigen ses efter två års pandemi. Arrangemangen är spridda över hela Skåne och erbjuds på 28 olika orter. 

Det är en stor variation när der gäller innehåll. Bland annat finns det möjlighet att ta del av filmvisning, teater, konserter och motionslopp men såklart även föreläsningar och seminarier med samtal om olika ämnen som till exempel klimatångest, integration, drag, HBTQI och bemötande.

Skåneveckan hölls för första gången redan 2010 på initiativ av Region Skåne och har sedan dess blivit allt mer omfattande för varje år. I år genomförs veckan i tätt samarbete mellan Region Skåne och Studieförbundet Vuxenskolan.

Du hittar allt om veckan på www.skaneveckan.com